Ima 61 godinu
33

Izgled Demi Moore prkosi godinama: Glumica plijenila pažnju u prozirnoj mrežastoj haljini

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Demi Moore još jednom je plijenila pažnju izgledom koji prkosi godinama, a ovaj put se pojavila na zabavi modne kuće Dolce & Gabanna u Milanu.

Naime, Demi je bila jedna od brojnih zvanica koje su stigle na proslavu 40. godišnjice brenda Dolce & Gabbana u Milanu. 61-godišnjoj glumici, pridružile su se poznate dame poput Rosie Huntington-Whiteley, Cher, Helen Mirren i Lily James na večeri otvoranja izložbe brenda.

Za ovu priliku nosila je prozirnu mrežastu haljinu koja je bila prekrivena šljokicama. Ispod ovog komada odjeće nosila je crni donji veš, a kosa joj je bila puštena da pada preko ramena. Izgled je upotpunila crnim sandalama na petu.

Izložba kojoj je prisustvovala predstavila je kreativni proces italijanskog modnog dua Domenica Dolce i Stefano Gabbana, što daje javnosti uvid u to kako su neki od kultnih komada brenda od ideja u umovima dizajnera postali kreacije na modnim pistama ili su ih nosile zvijezde poput Moore na crvenom tepihu.

U razgovoru za Financial Times uoči otvaranja izložbe osnivači i suvlasnici brenda, Domenico Dolce i Stefano Gabbana objasnili su kako se nadaju ispričati priču o tome "odakle su došli".

Stefano je rekao: "Naš san je da inspirišemo nove generacije, da ih ohrabrimo da izraze ono što osjećaju i da im damo hrabrost".

Domenico je dodao: "Voljeli bismo da mladi ljudi u umjetničkim profesijama vide alternativu, protuotrov banalnosti i homogenizaciji".

Kada govorimo o Demi, glumica plijeni pažnju izgledom koji odudara od njenih godina, a zbog izdanja na na CFDA Fashion Awards, događaju koji nazivaju i modnim Oscarima, krajem prošle godine pisali su da zapravo sad izgleda bolje nego prije 10 godina.