Komad brenda Valentino
19

Đukanovićevu suprugu kritikuju zbog haljine s krunisanja: Skuplja od Charlesove krune

N. O.
Lidija i Milo Đukanović (Foto: Twitter)
Lidija i Milo Đukanović (Foto: Twitter)
Ceremoniji krunisanja kralja Charlesa koja je održana u subotu prisustvovali su Milo Đukanović i njegova supruga Lidija koja je zbog svog odabira odjeće dobila brojne kritike.

Đukanović se fotografijama iz Londona pohvalio na svom Twitter profilu, a na njima između ostalog pozira i sa suprugom Lidijom.

"Velika je čast predstavljati Crnu Goru na ceremoniji krunisanja Njegovog Veličanstva Kralja Charlesa III i Kraljice Camille, događaj koji je simbol tradicije i historijske dugovječnosti Velike Britanije i njenog značaja u savremenom svijetu. Čestitamo", poručio je.

Đukanović je za krunisanje nosio crni frak, sivi prsluk i sive pantalone na pruge, a Lidija je privlačila pažnju jarkom bojom haljine.

Birala je plisiranu haljinu brenda Valentino u jarkožutoj nijansi čija cijena iznosi oko 11. 000 dolara, odnosno 10.000 hiljada eura. Uz to je nosila i lakirane salonke u bež boji te clutch torbicu u istoj boji.

Screenshot/Net-a-Porter
Screenshot/Net-a-Porter

Međutim, zbog iznosa koji je izdvojila za dizajnerski komad dobila je i brojne kritike, a na društvenim mrežama našalili su se da je mogla "izabrati haljinu jeftiniju od Charlesove krune".

Također, crnogorski portali propitivali su kako je mogla priuštiti haljinu - uzevši u obzir da zarađuje oko 1.000 eura, dok podaci crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije navode da Milo ima platu uz iznosu 2.400 eura.