Uspjeh bh. dizajnerice
84

Dizajn za vinsku flašu Hane Sirćo će biti izložen na Paris Fashion Weeku

Piše: E. Lj.
Hana Sirćo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hana Sirćo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bosanskohercegovačka dizajnerica Hana Sirćo uradila je dizajn za vinsku flašu, koji će nakon Serbia Fashion Weeka biti izložen na Paris Fashion Weeku.

Dizajn vinske flaše Sirćo je prvobitno predstavila na Serbia Fashion Weeku koji je održan od 3. do 7. maja u Novom Sadu. Otvorenju Serbia Fashion Weeka prethodilo je takmičenje "Mr. i Mrs. Bottle" koje u okviru projekta "Fashion and Wine" organizuje Nacionalna komora za modu Srbije zajedno s Pokrajinskim sekreterijatom za privredu i turizam. Tim povodom raspisan je i konkurs za dizajn i stilizovanje vinske flaše sa ciljem povezivanja vinara i modnih stvaralaca. Dizajn Hane Sirćo jedno je od deset najkreativnijih rješenja koje će u septembru biti predstavljeno na Paris Fashion Weeku.

"Veoma sam sretna. To mi je, s obzirom na to da predstavljam dizajn za vinsku flašu i to na Paris Fashion Weeku, novo iskustvo. Kada govorimo o dizajnu, stil je isti, samo je napravljen u manjoj verziji i za vinsku flašu. Prilikom kreiranja sam željela vinu dati osobnost kako bi izgledalo upečatljivo i zaintrigiralo, baš kao i moj dizajn za brend. Također, cilj mi je da kroz ovo ostvarim saradnju s vinarima", rekla je Sirćo za Klix.ba.

Pažnju javnosti Hana Sirćo privukla je 2015. godine nakon što je dizajnirala posebnu i nagrađenu kolekciju za osobe s invaliditetom. Nakon toga je na sebe skrenula pažnju učešćem na Serbia Fashion Weeku i Milano Fashion Weeku.