![Screenshot/Youtube](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_240506034.jpg?v=1)
Screenshot/Youtube
Ćevapi u kajmaku su dobar izbor kada želite ukusan ručak, a nemate vremena spremati zasitne obroke. Njihova priprema je jednostavna, a umjesto ćevapa možete kupiti mljeveno meso i napraviti domaću verziju ćevapa.
Možete ih servirati uz somune i mladi luk, a recept za domaće ćevape pronašli smo na Youtube kanalu "na Samirin način".
Za domaće ćevape će vam biti potrebno:
- jedan kilogram junećeg mljevenog mesa
- četiri čehna bijelog luka
- jedna kašika soli
- pola kašike bibera
- jedna kašičica sode
- 100 - 150 mililitara mineralne vode
Za kajmak će vam biti potrebno:
- 150 grama feta sira
- 200 grama kisele pavlake
- malo vrhnja ili mlijeka
- sirni namaz
- kajmak
Priprema:
Spojiti sve sastojke za ćevape i dobro pomiješati. Smjesu kratko ostaviti da poveže i potom formirajte ćevape. Dok se ćevapi peku, otopite kajmak te dodajte ostale sastojke za kajmak da se zajedno istope.
Kada se sve istopi, dodajte ćevape i servirajte. Neizostavni dio ovog jela su somuni, koje u nekim krajevima dodatno preliju kuhanim i začinjenim prelivom, koji se najčešće pravi od goveđeg ili kokošijeg temeljca.
Možda vas zanima
Vezani članci
Spreman je za pola sata
Osvježavajući desert za ljetne dane: Napravite jednostavne kocke od limuna
Vrlo ukusni i sočni
Za keksiće od kokosa potrebna su samo četiri sastojka, a spremni su za 30 minuta
Skoro 40 miliona pregleda