Velike promjene
3

Calvin Klein mijenja nazive kolekcija starog kreativnog direktora

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Luksuzna modna kuća Calvin Klein u budućnosti bi mogla mijenjati nazive starih kolekcija s dolaskom novog kretivnog direktora, a nakon odlaska belgijskog dizajnera Rafa Simonsa.

Otkako su potvrđene vijesti o odlasku Simonsa, ljubitelji mode željno čekaju objavu imena dizajnera koji će u budućnosti biti odgovoran za kreativnost legendarnog brenda.

Međutim, nove informacije kažu kako brend Calvin Klein ne namjerava promijeniti samo kreativnog direktora, već i nazive njegovih kolekcija. Podsjećamo, modna kuća Calvin Klein i belgijski dizajner najavili su da se prijateljski rastaju nakon što se poznati brend odlučio za novi pravac u poslovanju koji se razlikuje od Simonsove kreativne vizije.

Prvi korak velikih promjena u modnoj kući je promjena kompletne kolekcije Calvin Klein 205W39NYC. Naime, kako je saopćio direktor brenda Steve Shiffman, u planu je preimenovanje kolekcije s oznakom 205W39NYC koju je osmislio Simons kada je tek došao na mjesto dizajnera, javlja Elle.

Nije poznato kako će se zvati poznata kolekcija, ali Shiffman kaže kako će, pored novog imena, dobiti i novi dizajnerski pristup.