Drvenasta nota
25

Promo / Bvlgari predstavio novi parfem "Man Wood Essence", miris koji oživljava osjetila i samopouzdanje

Ističući energiju prirode urbanom čovjeku, Bvlgari predstavlja novi miris Bvlgari Man Wood Essence. Bvlgari Man Wood Essence kombinuje intenzivne drvenaste note sa svježim citrusnim notama, stvarajući uzbudljiv dodatak zbirci Bvlgari Man.

Inspirisan samopriznanjem, Bvlgari je predstavio energiju prirode u dinamičnom novom mirisu Bvlgari Man Wood Essence, jedinstvenom mirisu koji je potpisao Alberto Morillas. Očaravajući miris predstavlja potpuno novi miris koji oživljava osjetila i osigurava samopouzdanje.

Eau de Parfum se otvara sjajnom iskrom citrusa i začina. Zagonetni talijanski limun asocira na Mediteran, gdje je krajolik osvježavajući, a život pun energije. Koriander dodaje neočekivani vrh vatrene avanture.. Čempres i vetiver osiguravaju punoću i zadovljivost mirisa. Poput ognjišta kuće, temelj mirisa je još jedan zimzeleni cedar. Kako bi pojačao svoj utjecaj, Morillas je kombinirao dvije specifične note cvrčave smole i morskih nota.

Bvlgari Man Wood Essence je utjelovljen u bočicu s upadljivim, čistim linijama, u koraku sa dobro poznatom estetikom Bvlgarija, a njegov dizajn savršeno bilježi simbiozu između grada i prirode. Njegova žarišna tačka je živopisna zelena boja Eau de Parfum. Boja simbolizira vitalnost i snagu stabla, dok staklo smeđe boje izražava snagu zemlje.

Režirano od strane poznatog modnog fotografa i režisera Jakoba Sutona, reklamna kampanja Bvlgari Man Wood Essence prati gradskog čovjeka koji se povezuje sa prirodom i vraća se u njenu suštinu, a njegovo lice, model i glumac Nick Bateman je savršen primjer gradskog muškarca u svom okruženju.

Bvlgari Man Wood Essence predstavlja drugi element u svojoj kolekciji: drvo. Za razliku od vatre koja je u potpunosti potrošena, drvo posjeduje drugačiju snagu - onu koja je živa, ukorjenjena, uporna i čvrsta. Kanalizirajući svjež miris i energiju biljnog života, Bvlgari Man Wood Essence je za muškarca koji želi da ojača svoj karakter i ravnotežu u životu.