Lijepa Esma
63

Bosanka koja je bila u izbjeglištvu prisjetila se trenutka kada je postala Miss Australije

I. S.
Foto: Instagram/esmavoloder
Foto: Instagram/esmavoloder
Esma Voloder, Bosanka koja je 1992. godine bila u izbjeglištvu, prisjetila se trenutka kada je 2017. izabrana za Miss Australije.

"Nevjerovatno je kako jedan trenutak može zauvijek promijeniti vaš život. Za samo nekoliko dana sa Skino02, kompanijom koja sponzoriše Miss World Australia, idemo u Vijetnam!", napisala je na svom Instagram profilu.

"Jedna od najboljih stvari toga što sam proglašena za Miss World Australia 2017. godine je ta što sam dobila mogućnost da putujem i vidim nove zemlje. Ta putovanja imaju svrhu - neka su bila humanitarnog tipa, a na drugim sam pokazivala svijetu ljepotu Australije i njenih brendova", dodala je.
Esma je porijeklom iz Gradačca, a u Australiju je otišla sa roditeljima kad je imala samo četiri mjeseca. Diplomirala je psihologiju. Postala je Miss Teen Victoria 2008. godine, a 2009. izabrana je za najboljeg modela u svijetu na takmičenju koje se održalo na Tajvanu. U 2012. godini proglašena je za Miss Globe International.

Nakon što je postala Miss Australije, neki građani su joj uputili kritike jer su smatrali da ona "nije reprezentativna za njihovu zemlju".

"Mi smo došli ovdje s drugog kraja svijeta i za to je očito morao postojati dobar razlog", odgovorila je Esma na to i objasnila kako je zbog izbjegličkog iskustva svojih roditelja još više zahvalna za svaku priliku koja joj je pružena.