Moda i ljepota
178

Bosanka Esma Voloder je Miss Globe International

Piše: M. N.
Bosanka Esma Voloder, koja živi i radi u Australiji, pobijedila je na takmičenju za Miss Globe International koje je održano Crystal Hallu u Bakuu (Azerbejdžan).

Esma je najprije ušla u Top 5 "rame uz rame " sa predstavnicama Azerbejdžana, Brazila, Bolivije i Turske.

"Osjećam se tako ponosno i blagoslovljeno što sam izabrana od 62 zemalja koje su prestavljale prekrasne žene. Bilo je emotivno i fizički naporno. Sklopila sam prijateljstva sa djevojkama iz raznih zemalja, a posebno sa Erminom Hodžić koja je predstavljala Bosnu. Ovo takmičenje i iskustvo me je naučilo mnogo o sebi, o prijateljstvu i koliko je važno biti jak i pozitivan i vjerovati u sebe. Zahvalna sam Bogu, porodici i svima koji su bili uz mene i pružili mi podršku. Ponosna sam sto sam predstavljala Australiju, mada sam u srcu predstavljala Australiju i BiH i zahvaljujem se svima u BiH koji se me podržavali", rekla je Voloder za naš portal.

Esma je porijeklom iz Gradačca, a u Australiju je otišla sa roditeljima kad je imala samo četiri mjeseca.

Manekenstvom se uspješno bavi već nekoliko godina, a 2008. godine proglašena je za Miss Teen Victoria. Te iste godine bila je i najljepša mlada Australka. Godinu kasnije izabrana je za najboljeg modela u svijetu na takmičenju koje se održalo na Tajvanu.

Radila je za mnoge poznate modne kuće, te nastupala a najpoznatijim svjetskim sedmicama mode. Želja joj je da pomogne siromašnima u svijetu.

Predstavnica BiH Ermina Hodžić osvojila je nagradu "Best Catwalk award".