Slučaj iz Kine
69

Zoološki vrt pozvao posjetitelje na druženje s pandama pa im "podvalio" pse obojene u crno-bijelo

D. J.
Foto: X
Foto: X
Kineski zoološki vrt, koji se nalazi u pokrajini Jiangsu, organizirao je susret i upoznavanje s divljim životinjama, međutim stvari nisu prošle onako kako su zamislili.

Naime, ovaj zološki vrt je pozvao posjetitelje da, između ostalog, dođu i vide "panda-pse".

Deseci hiljada ljudi su došli vidjeti te životinje, ali nisu znali da su "panda psi" ime koje je trebalo shvatiti dolsovno jer su plaćali da odu vidjeti pse koji su bili obojeni da izgledaju kao pande.

Kao odgovor na rastuću reakciju objavljenu na društvenim mrežama, član osoblja zoološkog vrta potvrdio je za Jiupai News da su panda psi zapravo Chow Chow-ovi koji su svoj izgled poput pande dobili zahvaljujući intervenciji ljudi.

Zaposlenik je za Jiangsu News rekao: "Na ovaj način ćemo moći dodati više zabave u zoološki vrt i povećati broj posjetitelja."

Nadalje je objasnio da zbog relativno malog prostora, zoološki vrt nije mogao primiti prave velike pande.

"Ovo je najučudnija stvar koju sam vidio"; "Ove pande laju", "Nevjerovatno šta ljudima pada na pamet", "Pande koje veselo mašu repom", "Ovo je čista prevara", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Bilo je i onih kojima je ovaj potez zoološkog vrta simpatičan.

"Ako boje nisu štetne, ovo je zapravo vrlo smiješno i slatko", "Izgledaju dosta uvjerljivo", "Pande ili ne, ove životinje su slatke", komentari su na društvenim mrežama.