Zajedno i na drugi svijet
261

Stogodišnjaci proveli 81 godinu zajedno, na kraju preminuli u razmaku od nekoliko sati

I. B.
Par je proveo zajedno 81 godinu (Foto: NY Post)
Par je proveo zajedno 81 godinu (Foto: NY Post)
Onaj glavni bračni zavjet koji se vrti u svim romantičnim filmovima glasi: "Dok vas smrti ne rastavi", međutim, u pravom životu on se sveo na kratak rok trajanja. No, za jedan dugogodišnji par ovo je doista vrijedilo, a njihova priča dokaz je da prave ljubavi stvarno postoje.

Hubert i June Malicote, par iz Ohija, prošli su gotovo sve faze tokom svog braka i zajedničkog života da bi, na kraju, zajedno i napustili ovaj svijet.

Njihova velika ljubav koja je trajala 81 godinu završila se tako što je dvoje staraca, koji su oboje imali po 100 godina, preminulo u razmaku od samo nekoliko sati.

Naime, June je posljednjih godina pretrpjela nekoliko moždanih udara, a razboljela se nakon porodičnog druženja za Dan zahvalnosti. Odmah je smještena u hospicij, što je bilo nepojmljivo za njenog supruga.

Njihov 76-godišnji sin Sam objasnio je kako s Hubert tada "slomio" te da se njegovo zdravlje odmah naglo pogoršalo. Tako je i on primljen u bolnicu, u istu sobu u kojoj je ležala June. Nakon što je nekoliko dana tamo proveo bez svijesti, Hubert je preminuo 30. novembra u 21:15 sati, a za manje od jednog dana, 1. decembra u 17:40 sati, preminula je i June.

Sam tvrdi da je njegov otac preminuo zbog "slomljenog srca".

"Otišli su zajedno. Tužan sam, ali ne bih trebao biti. Ko može očekivati da proživi takav život? Živjeli su dugo i sretno zajedno, i bili su odani Bogu i porodici", objasnio je on.

Ranije ove godine, priča ovog para dospjela je u javnost kada su je svima ispričali za kanal WLWT.

Oboje rođeni 1922. godine, Hubert i June upoznali su se 1941. u svojoj rodnoj državi Kentucky. Hubert se sljedeće zime prijavio u mornaricu, no nastavio je održavati kontakt s June znajući da je upoznao posebnu ženu.

Uspjeli su se vidjeti tek kada je Hubert poslan kući na dopust, na samo 13 dana. Ipak, drugog povratka kući, mornar je zaprosio svoju dragu i, uopšte ne znajući hoće li se više vidjeti, par se vjenčao 1943. godine. Ipak, uspjeli su preći sve prepreke. Hubert se vratio nakon Drugog svjetskog rata, a June ga je čekala. Preselili su se u Ohio i dobili troje djece: Sama, Jo i Theresu te sedmero unučadi i 11 praunučadi.

June i Hubert u mladosti (Foto: NY Post)
June i Hubert u mladosti (Foto: NY Post)

Sretni par podijelio je svoju tajne duge veze pune ljubavi, tvrdeći da se nikada nisu ozbiljno posvađali.

"Nismo išli kroz život bez problema, ali nikada ne bismo učinili ništa čime bi povrijedili jedno drugo. Ako dođe do tenzija, možda ste primoran otići na nekoliko minuta i smiriti se. No, zatim se vratite i promijenite temu ili to riješite", objasnio je on.

S druge strane, njihova kćerka Jo je to potvrdila, otkrivši i da se par svake večeri držao za ruke, želeći jedno drugom laku noć pred odlazak u krevet.

Nakon gotovo osam decenija braka, Hubert nije mogao zamisliti život bez svoje June - što je na kraju njihova priča i dokazala.