Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najgore je kad ti platis pa nakon sat-dva kasnije od nje ne naplatis :D
Uvijek su muškarci plaćali, ali meni je nekako simpatično kad se ona ufati za novčanik, i plati.... : )))
Ovo je davno riješeno u sloveniji - svako plati svoj račun, i kuća.
ja iskreno ne volim da zensko placa, volim kad se trzne za novcanik, smijesno mi nekako, ali nikada ne bi dozvolio da ona plati...
ja sam nekako za drugaciju vrstu ravnopravnosti. bar u pocetcima veze/izlazaka ne bih posezala za novcanikom kad smo na picu ili veceri, jer mi je to nekako glupo, ali bih recimo rekla "vodim te u kino" pa bih ja kupila karte, setamo - "jesi za sladoled", pa bih ja kupila sladoled, desilo mi se nesto lijepo, vodim te na rucak da proslavimo. i uvijek bih unaprijed naglasila da ja nesto placam/negdje ga vodim. sto hocu reci je da nisam skrta, nisam ni sponzorusa, imam u vidu tu ravnopravnost i potrebu da i ja nesto placam, ali to nije ono pice/kafa/vecera izlazak, jer to mi je jednostavno - glupo. a sve i da ja povucem novcanik, a on ostane sjediti skrstenih ruku, pao bi mi u ocima iste sekunde.
Ako oboje rade, ok mi je da i oboje placaju, nema tu nista lose. A opet ako imas decka koji ne dozvoljava da platis, onda ima nacina da mu se oduzis, od sitnih pokloncica do toga da odes s njim npr. na utakmicu (naravno kartama koje je djevojka uzela). Za pravu ljubav nikad nista nije puno i pretjerano. A to sto kod nas ima levata (ruzan epitet ali nazalost ti fini decki i ispadnu na kraju levati) pa nalijecu na ove sponze i ne kontaju da od njih prave budale, to je drugi par padeza.
Današnji muškarci bi voljeli da žene i muda nose, jer ih većina ni to nema.......Kretenizma, ako si kloc i cicija ne zaslužuješ ni da imaš djevojku....Na žalost danas pravih muškaraca nema, jer većina njih živi od ženine plate........Zato su djeca debili, kriminalci, male prostitutke koje s 15 rade ono što žena prije nije ni u 40-toj.....
Skoro da si rekla samu istinu. Da nemaš muda ne bi svijet vidila na ovaj način. Čestitiam.
ja sam vaspitavan tako da uvijek platim račun. to mi nimalo ne smeta. čak šta više, smetalo bi mi da djevojka i u jednom momentu pomene da bi ona to mogla. možebit da sam staromodan, ali nekako se lijepo osjećam kad je ona moja kraljica. a đe će kraljica račune plaćat'?????
komentarisao sam u kontekstu plaćanja računA. svaka ženska osoba koja me počastvuje svojim prisustvom, bilo djevojka, prijateljica, sestra, mati, rodica i sl. neče platiti račun. ne zbog toga što ne mogu, nego zbog toga što ja želim učiniti sve dA im bude predivno u mome društvu. plaćanje računa je usputna sitnica za uživanje koje mi pružA njihovo društvo
Placam sve, i nije mi zao.
Sve zavisi kako ko nato gleda.Ruzno je za vidjeti da on sjedi i broji zvjezde, dok ona placa.Za mene ti muskarci gube ono svoje, muskarac, dzentlmen, dzek. Ima nacina da mu se oduzis...da ga pocastis sa kartom za pozoriste ( ne volim ga, al ...), koncert, nesto sto on voli, bijoskop....na kraju, mozes da ga pocastis vecerom kod sebe.To je po meni najljepse.U ovom slucaju govorim o muskarcu, koji ti nesto znaci... Pod uslovom da zivis sama.Fina vecera, bez buke, lagana muzika...gdje ces ljepse. Cifranje, dotjerivanje i sve ono zbog cega zene padaju u nesvjest pred izlazak, iskljuceno. Jednostavno i to je to.
Da mi je znati ko je tebi na ovaj komentar dao dislajkove. Muškarci nisu garant.
:)))) ovo sto sam napisala ja i radim, nekom se nije dopalo. Ne ponasamo se svi isto, razlicitosti su normalne, dislajkovi me ne brinu.:)
Trazim zenu stariju od 20 godina sto nije puno presla i sto malo trosi
tesko ces danas to naci :P
Treba biti romantičan i odvest je u šetnju :)))
ja npr ne volim kad cura plati al ne volim ni kad se ne hvata za dzep, pa.makar pokazi zelju i volju da platis, ja ti necu dati al ce mi biti draze nego kad samo tu stanes kad dodje konobar i gledas mrlje po plafonu.. ima istine da se covjek osjeca iskoristeno.. nije isto kad se i ona hvata za dzep..
a vidi dragi sto je lijep luster hahahah
Ne osjećam se ugodno kada muškarci plaćaju. Uvijek želim tu ravnopravnost, prvenstveno, jer se ja osjećam bolje - ne iskorištavam ga, a s druge strane ne osjećam se dužna.
potpisujem!
ja sam žensko i nisu mi jasne one koje se baš nikad ne hvataju za novčanik, već ko sakate čekaju samo da im se sve plati, takve nisu bolje ni općenito već čekaju u svim situacijama da im drugi plaćaju. Po meni je to sponzorstvo, a muškarci koji to toleriraju papci..
Udaj se za mene :D
Naravno da žene neće da plaćaju (većina njih) jer su navikle svoju platu trositi - na sebe. Znate, one stvari poput sminke, manikira,frizure, anticelulitnih programa da bi ličila na nešto i da bi je neko izveo i platio joj kafu :D
KAKVA JEBENA STUDIJA???? NIKAD U ŽIVOTU MI ŽENA NIJE PLATILA RAČUN....I NEĆE. NE RADI SE TU O RAVNOPRAVNOSTI I TOME ŠTO I ONA ZARAĐUJE....NEGO BRATE, BE A FUCKING GENTLEMAN, POKAŽI DA TI JE STALO, MAKAR I SITNICOM, ALI POKAŽI, AKO PRONAĐEŠ ONU PRAVU VRIJEDIT ĆE VIŠE NEGO NEŠTO SKUPO.
pokaži i ti nivo pismenosti i isključi Caps Lock..
.."smanji" ova slova, izgleda k'o da se dernjaš....
PRIKAŽI ODGOVORE (4)