Na idiličnoj lokaciji
23

Velška vila koja je nekada služila kao zatvor košta 2,15 miliona funti

D. B.
Na tržištu nekretnina u Velsu pojavio se nekadašnji zatvor koji je pretvoren u prelijepu vilu.

Vila pod nazivom Coes Faen Hall, lokalna poznata kao The Clock House, nalazi se u Gwyneddu u Velsu na granici s Nacionalnim parkom Snowdonia. Cijena imanja iznosi 2,15 miliona funti, a okruženje je zaista fantastično, mnogo zelenila i šume s jedne te more s druge strane.

Imanje je posebno i po tome što ima svoje tajne i priče koje su stare stoljećima. Između ostalo, poznata je činjenica da je vila nekada bila sudnica i zatvor na stjenovitoj litici, a zatvorenici su stizali čamcima te su smještani u ćelije u nivou vode.

Tamnice i ćelije su pretvorene u prostorije, a prostorija sa staklenim prozorom u podu koja danas služi za gledanje filmova nekada je služila za nadzor sistema tunela u kojima su hodali zatvorenici.

Današnji dnevni boravak je nekada bio sudnica, a vila ima šest spavaćih soba, četiri kupatila i četiri prostorije za boravak uključujući prostoriju za kino i teretanu.

Vanjska kuhinja vodi do verande, koja se proteže oko objekta i omogućava panoramski pogled na planine i more. Vila je sjajno osvijetljena zahvaljujući velikim prozorima, a originalni kamen je odlično kombinovan s modernim detaljima.

Lokacija omogućava brojne aktivnosti, od ribolova, preko jedrenja, vožnje kajaka i kanua pa do veslanja na dasci i posmatranja delfina i foka.