Aromaterapija
13

Stručnjaci tvrde da eterična ulja mogu privući novac, sreću i mir u dom

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Aromaterapija je drevna iscjeliteljska metoda. Mirisi, prema feng shuiju, predstavljaju manifestaciju energije u prostoru u kojem se boravi pa im se pripisuje ljekovitost.

Najvažnije je, napominju stručnjaci, da vaša kuća miriše i odiše čistoćom, jer neugodni mirisi stvaraju negativnu energiju. Također, veoma je važno, ističu, da se prostor u kojem se živi što češće provjetrava.

Treba izbjegavati umjetne osvježivače prostora, jer mješavina raznih mirisa i hemikalija loše utječe na zdravlje. Prirodni mirisi imaju prednost, naročito biljke. Stoga se preporučuje korištenje prirodnih izvora mirisa kao što su ulja, svijeće, svježe cvijeće ili voće.

Eterična ulja s mirisom limuna ili limete imaju kontrolu nad emocijama i mentalnom stabilnosti.

Zanosan miris lavande donosi mir, dok miris šumskog voća privlači prijateljstvo i ljubav u vaš dom. Za sve koji žele pronaći iskrenu ljubav mirisi orhideje i ruže su pravi izbor. Slatki mirisi vanilije i cimeta donose bračnu sreću, tvrde stručnjaci.

Eterična ulja i tačke na tijelu

Mirisi sami po sebi imaju ogromnu moć, a kad se ona udruži s energijom koja zrači iz sedam tačaka na našem tijelu, mogu vam pomoći da postignete mnogo toga.

Ako želite biti privlačniji svom partneru, stavite jednu kap eteričnog ulja ylang-ylanga na prst, a zatim je razmažite na šestu tačku koja se nalazi tačno između obrva.

Ako želite ostaviti dobar dojam na sastanku, stavite kap eteričnog ulja ruže na srčanu tačku koja se nalazi tačno između vaših grudi. Ako ste uznemireni, možete dodati i kap lavande koja će vas opustiti.

Ako želite da se pažnja ljudi usmjeri na vas, jedna kap ylang-ylang ulja na tački koja se nalazi na vrhu tjemena može učiniti čuda i usmjeriti sve poglede u vašem pravcu.