Neuobičajen prikaz
17

Hrvatski umjetnik napravio verziju IKEA kataloga u kojem prostorije nisu pospremljene

L. R.
Filip Filković (Foto: Pixsell/Twitter/Instagram)
Filip Filković (Foto: Pixsell/Twitter/Instagram)
Hrvatski umjetnik Filip Filković odlučio je maštu pustiti na volju i napraviti katalog za IKEA-u u kojem prostorije nisu pospremljene.

Umjetnik i autor brojnih muzičkih spotova u Hrvatskoj, Filip Filković odlučio je podijeliti ilustracije na društvenim mrežama u kojima nije sve idealno kako to inače bude kada posmatramo kataloge raznih kompanija koje prodaju namještaj.

Ovaj tridesetdevetogodišnji umjetnik na društvenim mrežama poznatiji pod imenom Philatz, odlučio je na drugačiji, pomalo ironičan način prikazati kataloge, a dodao je nezaboravni detalj - cijene.

"To je parodija tradicionalnog kataloga, s tim da je naglašen kontrast između savršenih, insceniranih prostora u originalnom katalogu i neurednih, pretrpanih prostora u ovom konceptu. Cijela je ova igra podsjetnik da je život neuredan i nesavršen te da je važno prigrliti i prihvatiti te nesavršenosti kao dio ljudskog iskustva", izjavio je umjetnik za Večernji list.

Naveo je i da je ovaj katalog uradio pomoću platforme Midjourney za umjetnu inteligenciju, gdje je unosio podatke koji su pomogli da se ovako nešto kreira. Rekao je da su nakon njega, mnogi drugi korisnici uradili slične kataloge s nekim drugim brendovima.