Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Nebeski" narod je vec odavno postao "kaldrmski" narod a nije greska nazvati ga i "piromanski" narod da neupotrbljavam teze rijeci kao "zlocinacki" ... Kad je meni jedna draga osoba cula za dogadjaje u Zajednici drzava SiCG lakonski je prokomentarisala , citiram je : " Cuj opet Srbi prave "pizdarije" , zazelili se jer nisu odavno ". Pa ljudi moji zbilja je taj narod ( narod drzave Srbije ) od pocetka "Antibirikratske revolucije" pa do danas 19.03.04. godine najvise vremena proveo na ulici i po mitinzima nego u svojim vlastitim kucama . Kome je trebao incident nije tesko zakljuciti jer svako normalizovanje stanja na Kosovu davala je legitimitet Kosovarima da su u stanju da Kosovo naprave drzavom ali nova- stara vlast u Srbiji se posluzila oprobanom metodom i ubivsi tri mlada zivota dobila situaciju i sliku kakvu je i pozelila ali ... Ja se ne mogu zamisliti u situaciji da mi neko pocini toliku bol i nevjerujem da nebih uzvaratila kao kakva ranjena zvjer ali ... Nije tolerancija tolerisati ubistva ili pak tolerisati ubice u svojoj blizini jer je ljudski civilizacijska duznost da se sve ubice privode sudu pravde zbog njihovog kaznjavanja ali je tolerancija biti u nekoj drzavnoj, nacionalnoj ili drugoj zajednici sa osobama koje su takodje u toj zajednici ali imaju drugacije svjetonazore , drugacije religije, politicke stavove, boju koze ... Tolerancija je prihvatati drugog ali ne na stetu svog integriteta . Ovo sam navela jer zelim da kazem da nije tolerancija "prihvatiti" ubistvo neke drage osobe kao nesto u cemu je zla sudbina odigrala negativnu ulogu jer niko nema pravo da u ime zrtve oprasta ubistvo ubici jer je svako duzan da pomogne da se svaki ubica privede pravdi i primjerno kazni. Tolerancija je nesto sto je sasvim suprotno od oprosta .
sjedi jedan!
Hajd pliiz uvedi č ć dž đ š i ž. U čemu je uopšte fora sa tj ch i ostalim? Ne znam jel iko drugi ima problema s istim, al mene fakat prenosi.
ma jebo toleranciju
Ovaj tip stvarno misli da je pametan i to previse. Zasto mora sve komplikovat.
"samo cestitanje vjerskih praznika drugim nacionalnostima za ... " Kako mozemo biti toleranti kad se ibratimo kad cestitamo , PAZITE OVO , Drugim nacionalnostima vjerske praznike ??????? Za muksa je nacija Crkva i Dzamija.
Prema shvima mozhemo biti tohlerantni.Hosim prema Hjevrejima, Ahmerikancima, Englezima... Dobar chlanak, ali nije za BiH. Mi se koljemo svakih pedese tgodina. Tše Fluid sredi tu tahstahturu.
ovom idiotu (fluidu), treba zabraniti pristup pc-ju. dobra tema za komentare.
Ma kita je ovaj fluid.Da ne bi rekao evo primjera netolerantnosti,kita je ovo kako piše i teme koje odabire.Sad si ti pametan kao,mi to nismo znali o toleranciji?E od sad ćemo baš bit tolerantni.Čitaj malo Andrića.
na sandzak -x mjesta za tvoje kolumne koliko hoces, pa nek cita koga zanima
sellam, mogao sam i ja dobiti svoju kolumnu jednom sedmicno? we sellam
ustvari, dokazat ce se da smo tolerantni ;-)
istina ziva ove Cheerleaders kad ih god gledam uvjek se nesto netolerantno prepiru al nakraju im u 99% slucajeva bude fino znal neko iz kojeg su ove pornica
cestitamo li praznike jedni drugima??????....meni je to nesto novo...iskreno...( nemoj polaziti od sebe......, kriticarko..)
Citat o dva jeza nesto i vrijedi... ali navedeni primjer tolerancije je slab... i zakljucak je supalj - jel mi to kao ne cestitamo praznike jedni drugima...? Dobra namjera ali nepromisljeno do kraja....