Kome se smiješi sreća
8

Koji će horoskopski znakovi u decembru pronaći ljubav o kojoj maštaju

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ljubavni horoskop za decembar donosi nova poznanstva, uživanje u seksu, opuštanje i traženje novih partnera. Merkur je devetog decembra ušao u znak Strijelca i vrijeme je da se fokusirate na svoj ljubavni život, savjetuju astrolozi.

Ako trenutno niste u vezi, sigurno imate nekoga ko vam je barem malo simpatičan. Ako on to još ne zna, uskoro će saznati. Pun Mjesec u Blizancima 12. decembra osvijetlit će tvoj ljubavni život i stvari će krenuti dobrim putem, nema razloga za brigu.

Ovan

Mars, planeta akcije, nalazi se u tvojoj kući senzualnosti i seksualnosti.

Pun mjesec sredinom decembra sjajan je trenutak da progovorite i kažete svom partneru šta mislite i osjećate. Ali, budite spremni da i on vama kaže svoje mišljenje. Ako niste u vezi, samo podignite glavu, vaša nova romansa veoma je blizu.

Bik

Poradite na svom „bezobraznom govoru“ ovaj mjesec jer će vam trebati. Čak dvije planete nalaze se u vašoj kući senzualnosti i seksualnosti što će decembar za vas da učini veoma "vrućim" mjesecom. Istovremeno, imat ćete veliku potrebu da kažete sve ono što mislite. Stoga se pripremite na dosta razgovora.

Blizanci

Ukoliko želite topliji i ispunjeniji seksualni život, to ćete i dobiti. Dok se Jupiter kreće kroz vašu intimnu osmu kuću, čeznut ćete za dubljom povezanošću. Povremene veze i nedefinisani odnosi neće vas više zadovoljavati, zbog čega ćete se fokusirati na nekoga sa kim vidite svoju budućnost.

Rak

Od 20. decembra do 13. januara vrijeme je da otvorite svoje srce za novu vezu, a onima koji su trenutno u vezi, vrijeme je da podignu odnose na novi nivo. Dijeljenje misli, strahova i snova s partnerom uvest će dozu mira u vaš život. Odlazak na put mogao bi dodatno da vas poveže i unese još malo intime u vezu.

Djevica

U decembru ćete uživati u maštanju i komunikaciji sa razigranim djetetom unutar vas samih. Zabavljat ćete se i raditi samo ono što vas čini sretnima. Naravno, uživat ćete i u seksu, romantičnim trenucima s partnerom, a ako ste slobodni, dignite glavu i upoznajte neke nove ljude. Izađite iz okvira na koji ste navikli i upustite se u novu avanturu.

Vaga

Kalendar će vam biti prepun, dok će se društvena Venera kretati kroz vašu petu kuću romantike od 20. decembra do 13. januara. Ako ste u vezi, vaša živahna energija realizovat će se u krevetu, a ako ste sami, uživajte u društvu svojih prijatelja i kolega i upravo to će vas dovesti do susreta s nekim novim i uzbudljivim.

Škorpija

Biti Škorpija znači da prirodno i često razmišljate o seksu i vezama, ali ovog mjeseca imat ćete još jaču potrebu da shvatite koje su vam želje i kako da ih ostvarite. Pun mjesec 12. decembra je u vašoj kući senzualnosti i intuicije i sada je pravo vrijeme za nove stvari i korake.

Strijelac

Iskoristite svoje direktno i nefiltrirano dijeljenje emocija za razgovor sa svojim sadašnjim ili novim partnerom. To je najbolji način da se osigura čvrsta osnova veze. Tako ćete oboje iznijeti svoje želje i potrebe pa ćete znati na čemu ste.

Nakon 20. decembra Venera će se kretati kroz vašu treću kuću komunikacija i osjećat ćete potrebu da se još jače i glasnije izjasnite. Iskoristite ovaj decembar da pišete, učite i putujete.

Jarac

Decembar je mjesec u kojem ćete shvatiti koliko zapravo čeznete za romantikom i dubokom povezanošću. Sada je vrijeme da prigrlite svoju osjećajnost i da podijelite svoje strahove sa voljenom osobom. Upravo to će vas osnažiti. Također, shvatit ćete da radite naporno i da ponekad morate da odvojite vrijeme za sebe.

Vodolija

Sav fokus u posljednje vrijeme usmjerili ste na posao. Vrijeme je da stisnete pauzu i opustite se sa svojim partnerom. Budite kreativni i spontani. Nakon 20. decembra Venera će ući u vaš znak i zasijat ćete u punom sjaju. Nemojte se bojati da govorite i da se zauzmate za sebe.

Riba

Decembar je vrijeme za samoozdravljenje i pronalaženje ravnoteže između posla i života. To je veoma važno za emotivno i fizičko zdravlje. Za podršku možete da se obratite i svom partneru, ali i bliskim prijateljima s kojima ćete provoditi puno vremena posljednjeg mjeseca u godini.