{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet skrivenih prednosti ljute hrane

22.2.2014. u 16:08
163
78
Pet skrivenih prednosti ljute hrane
163
Pet skrivenih prednosti ljute hrane
Svako voli ponekad pojesti ljutu hranu, koja ima i svoje prednosti.
Pomaže pri mršavljenju

Dodatno začinjena hrana dovodi do smanjenja tjelesne težine. Istraživanja su pokazala da ljuti feferoni sadrže kapsaicin, sastojak koji ima termogeni učinak, kojim pomaže tijelu da sagori više kalorija.

Sprečava rak

Istraživanja su pokazala da kapsaicin u ljutim feferonima ubija ćelije raka. Ovo ljuto povrće također pomaže u borbi protiv prehlada, služi kao prevencija moždanog udara, a sprečava i gojaznost.

Štiti srce

Ljute papričice štite od bolesti kardiovaskularnog sistema, smanjuju rizik od infarkta i moždanog udara, ka smanjuju i štetni utjecaj lošeg holesterola.

Snižava krvni pritisak

Naučno je dokazano da ljute papričice snižavaju krvni pritisak i opušta krvne sudove.

Oslobađa od bijesa

Ljuta hrana potiče proizvodnju serotonina, hormona zbog kojeg se ljudi osjećaju dobro. Zbog toga je korisna u borbi protiv depresije.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: