Mame, prijavite se
20

Argeta otvara vrata proizvodnje "najstrožijem žiriju kvalitete"

Sponzorirani članak
U kompaniji Droga Kolinska, članici Atlantic Grupe koja je najveći evropski proizvođač pašteta, odlučili su da na poseban način opravdaju povjerenje potrošača i realizuju zanimljiv regionalni projekt pod nazivom "Odobrile mame".

Argeta će na pažljivi pregled svojih tvornica, proizvodnog procesa i izbora sastojaka pozvati najstrožiji žiri i kontrolorke kvalitete kada se radi o izboru porodične prehrane – a to su mame. Za mame iz Bosne i Hercegovine, koje žele učestvovati u projektu, prijave su otvorene do 2.aprila 2013. na internet portalu www.odobrile-mame.ba.

"Za potpuno otkrivanje našeg proizvodnog procesa odlučili smo se zato što želimo podignuti svijest o značaju kvalitete namirnica. U Argeti kvaliteta sastojaka i zadovoljstvo kupaca uvijek predstavljaju najviše prioritete u svemu što radimo. Od mama očekujemo odličan odaziv, jer će dobiti priliku objektivno presuditi dostiže li proizvodnja Argete njihova stroga mjerila", rekao je Enzo Smrekar, član uprave kompanije Droga Kolinska d. d. i viši izvršni direktor poslovnog programa Delikatesni namazi.

Projekt "Odobrile mame" odvijat će se regionalno, a za mjesto "najstrožijeg žirija kvalitete" mogu se takmičiti mame iz šest država: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Kosova. U tu svrhu, u kompaniji su već potražili Argetine ambasadorice koje će u Argetino ime pozivati mame u što detaljnije provjeravanje kvalitete. To su Tatjana Mičovič iz Slovenije i Nataša Gaon Grujić iz Bosne i Hercegovine, obje mame dvoje djece koje su u privatnom životu "stroge nadzornice i žiri" izbora i pripreme hrane za svoju porodicu.

"Argeta zadovoljstvo i vjernost svojih potrošača drži kao najvišu vrijednost, zato nam je jako važno da su naši potrošači zadovoljni te da njihovu vjernost kontinuirano opravdavamo kvalitetom proizvoda", poručila je Nataša Gaon Grujić, rukovoditeljica prodaje za BiH i Argetina ambasadorica.

Prijave za Argetin projekt "Odobrile mame" otvorene su do 2. aprila 2013. na internet portalu www.odobrile-mame.ba za sve bh. mame. Izbor finalistica, kojem će moći preko glasanja na internet lokaciji učestvovati i šira javnost, predviđen je između 17. i 26. aprila 2013.

U prvom krugu lokalni će žiri u pojedinačnoj državi od svih pristiglih prijava najprije izabrati 10 polufinalistica. Tih 10 polufinalistica predstavit će se široj javnosti preko prezentacijskog filmića na internetu. Konačna odluka o tome koja od prijavljenih mama je "najstrožiji žiri" također će biti u rukama svih potrošača odnosno šire javnosti, jer će za svoju favoritkinju moći glasati na internet stranici www.odobrile-mame.ba.

Sve pobjednice, kojih će zajedno iz cijele regije biti čak 18, poslije toga će se, u maju, uputiti na pregled Argetinih tvornica. Neke mame zaustavit će se u Argetinoj tvornici u Bosni i Hercegovini, a sve mame očekujemo 10. maja 2013. u tvornici u Izoli, gdje će se na vlastite oči moći uvjeriti u Argetinu kvalitetu.