Italijanski specijalitet
38

Pripremite pizzu s piletinom, gljivama i mozzarella sirom

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ukoliko želite isprobati malo drugačiju pizzu, recept s piletinom će zasigurno oduševiti vas i vaše ukućane.

Potrebno vam je: 450 grama integralnog tijesta za pizzu 400 grama piletine (bijelo meso bez kostiju), 200 grama gljiva, pola šoljice mozzarelle, pola šoljice majčine dušice, kašika maslinovog ulja, režanj bijelog luka, dvije šoljice crvenog luka i crvena paprika.

Priprema

Na ulju propržite nasjeckanu piletinu, so te crveni i bijeli luk. Možete dodati malo papra po želji.

Dodajte gljive, nasjeckanu papriku i majčinu dušicu. Pržite dok piletina ne omekša.

Na tijesto stavite polovinu sira pa piletinu i ostatak sira. Pecite otprilike 20 minuta na 200 stepeni. Prijatno!