Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja bgm i dan danas isprzim kafu u šišu i izmeljem je u ručnom mlinu. Sjećam se prije dok sam mali bio nana je stalno tako radila pa mi ostao onaj miris kafe jako urezan u sjećanje pa volim ponekad da se podsjetim tih vremena.
Ja - u shishu, a ne u shishi (kao sto klix kaze). Shisha je nesto sasvim drugo. Ovo je shish.
Nek su drva suha i da mlin ne melje krupno I ne zasipaj po_tanko. Rezultat - skida maglu s ociju. Sabahile.
To je to :) motivacija za ustajanje
bas,bas :)
To je jednostavno BiH fenomen, zbog ovakvih "običaja" mi imamo i problem sa radom! Većina ljudi sjedi u kavanama i ništa ne radi...........ali to je sve zbog Osmanskog Carstva i nametnutih običaja od njihove strane. Tako da se ovaj običaj više može prepisati Bošnjacima, a ne Hrvatima i Srbima, zato BiH i na kraju propada!
GLAVNI SASTOJAK NASE KAFE JE OGOVARANJE :d
Ja sam ko dijete najviše mrzio kad mi baba i deda utrpaju mlin da meljem, pa onda melji, melji, melji dok ti ruke ne otpadnu...hahah, stara dobra vremena, da mi se vratiti nazad sve bi dao:)
E nek ste nam rekli kako se pravi kafa.. Sad cu oprobat ha ha .
to je zato što smo kolektivno infantilni
Nepotrebna prića za bresposličare.
samo piva il jeger kakva kafa
@mimi ja uviek koristim mehko Č jer je pravilnije
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pored ispravnih stavki mnogi je koriste kao opravdanje za dembelarenje i uz to dođe raditi za dnevnicu, a onda svako malo "hajmo zapaliti po jednu".
Ko je god smislio ove dzezvice.. nije razmisljao o pranju..
KAHVA JE BOSANSKA
Ispravno i jedino tačno je kaFa! Od kaHva je gutanjem slova H (koje mnogi papani smatraju muslimanskim slovom) nastalo kaVa.
@SandzaklijaVI svi mi ex jugovići nešto potenciramo jezične barijere, a onda u pola riječnika koristimo i turcizme i germanizme i čiste engleske riječi pa nam ne smeta.
Dzezva je na stolu
Zato nemamo ni za germe,voli jaja da kahvenise. E pa onda nek jedu govnna i kukaju materi svojoj.
Ti ko dilfa..
Tri vrste bosanske kafe,docekusa,razgovorusa i ispracusa. Jutrica sviima