Gubitak kilograma
10

Ove četiri namirnice pomoći će vam da brže smršavite

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Niti jedna dijeta ne garantira dugotrajnu vitkost, a napadaji gladi i želja za slatkim ne nestaju ni uz najveći trud. Zato vam donosimo listu zdravih namirnica koje tope masnoće i pomažu kod mršavljenje.

Pokušajte ih postepeno uvoditi u svakodnevnu, zdravu i uravnoteženu prehranu i brzo ćete osjetiti pozitivne promjenu na tijelu, ali i na raspoloženju.

Tajna mršavih ljudi nije u stalnom držanju stroge dijete, već u pomnom i pametnom odabiru hrane koju jedu. Ako se na zdrav način želite riješiti nakupljenih kilograma, onda je vrijeme da odbacite rigorozne dijete i usvojite zdrav način života, a u svoj jelovnik uvrstite zdrave namirnice koje pridonose cjelokupnom zdravlju organizma i pomažu u borbi s kilogramima.

Četiri vrste voća i povrća su najbolje opcije za one koji žele smršaviti.

Jabuke

Jabuke su bogate vlaknima, a konzumacija ovog voća može učiniti da se satima osjećamo sitima. One su odličan izbor za sve one koji žele kontrolirati apetit i težinu.

Jabuke su još jedna odlična opcija za one koji žele smršaviti. Bogate su dijetalnim vlaknima i pektinom koji pomažu u regulaciji apsorpcije masnoća u tijelu.

Povrće poput brokule i cvjetače

Oni koji žele izgubiti kilograme ili nastoje zadržati težinu koju imaju, trebali bi jesti više povrća koje ne sadrži škrob. Povrće poput brokule, cvjetače i krastavaca sadrži visok udio vlakana i vode, što utječe na osjećaj sitosti, a time i na regulaciju težine.

Celer

Celer je niskokalorično povrće koje može pomoći u regulaciji težine. Često ga se ističe zbog njegovog "negativnog" kalorijskog učinka, što znači da tijelo sagorijeva više kalorija probavljajući celer nego što on sam ima kalorija.

Bobičasto voće

Bobičasto voće jedno je od najboljih opcija za one koji žele kontrolirati kilograme. Jagode, borovnice i maline imaju malo šećera, ali puno antioksidansa i vlakana, što ih čini savršenima za zadovoljenje želje za slatkim kada pokušavate smršavjeti.