Forbes
44

Objavljena lista najutjecajnijih fitness zvijezda svijeta

Klix.ba
Kayla Itsines
Kayla Itsines
Magazin Forbes proglasio je najutjecajnije fitness zvijezde na društvenim mrežama.

Izmjerili su veličinu populacije koja ih prati, relevantnost njihovih objava na Instagramu, YouTubeu, Twitteru i Facebooku, dostignuća i druge faktore.

U top 10 nalaze se zvijezde čiji su dometi posebno impresivni.

10. Rachel Brathan (28)

Šveđanka koja živi u Arubi na Instagramu nosi nadimak @yoga_girl, ima 2,1 milion pratilaca, a zvijezda je postala još 2013. godine kada je shvatila da zahvaljujući objavama na društvenim mrežama svoje časove joge može prodavati bilo kome u svijetu. Po objavi na Instagramu Rachel zarađuje 25.000 dolara.

9. Natalie Jill (45)

Dama iz San Diega u Californiji poznata je kao @nataliejillfit, a na Instagramu ima 514.000 pratilaca. Njena karijera online zvijezde je počela objavama postova s hranom dok se borila sa viškom kilograma nakon trudnoće. Kasnije je razvila uspješan brend i sada prodaje elektronske knjige, DVD-jeve, izdala je knjigu, aplikaciju i mnoštvo videotutoriala.

8. Lyzabeth Lopez (36)

Djevojka iz Toronta u Kanadi ima dva miliona pratilaca na Instagramu gdje joj je ime profila @lyzabethlopez. Karijeru je počela prije deset godina, a sada je vlasnica fitnes klubova i online programa za trening. U izjavi Forbesu kazala je da nastoji ostati autentična.

7. Simeon Panda (30)

Britanca rođenog u Londonu prati tri miliona ljudi na Instagramu gdje je poznat kao @simeonpanda. Iako ima vlastitu liniju sportske odjeće, dodataka za teretanu, e-knjige i svaka objava mu ima više od 600.000 pregleda, Panda je tek 2013. počeo voditi blog.

6. Cassey Ho (30)

Cassey je iz Los Angelesa i ima 1,3 miliona pratilaca na Instagramu gdje je možete naći pod imenom @blogilates. Poznata je po knjigama, DVD-ovima, liniji odjeće i dodataka, ali i YouTube kanalu koji je pokrenula 2009. godine. U izjavi za magazin Forbes Ho je rekla da je prve videe objavila kako bi je mogli pratiti njeni studenti, a s vremenom joj se popularnost proširila svijetom.

5. Joe Wicks (31)

Muškarac iz Kingstona u Velikoj Britaniji poznat po nadimku Body Coach izgradio je fitnes carstvo pokazujući ljudima kako da "smršaju za 15 minuta". Sve je počelo na Twitteru, a sada ga prati pet miliona ljudi. On za sebe kaže da svaki sat dnevno provodi radeći na svom brendu, a bazira se na HIIT (veoma intenzivnim) vježbama i 15-minutnim treninzima, ali i planovima ishrane.

4. Michelle Lewin (31)

I am back

Objavu dijeli Michelle Lewin (@michelle_lewin)

Michelle dolazi iz Miami Beacha na Floridi, a ima čak 10,3 miliona pratilaca i po postu zarađuje 10.000 dolara. U partnerstvu je sa mnogim brendovima, ali ima i liniju suplemenata, opreme za vježbanje sa svojim potpisom i neograničen potencijal.

"Prezauzeta sam sa svojim brendovima, a tek sam na početku", poručila je.

3. Emily Skye (32)

Hey beautiful people! I'm back on Instagram after having a 2 week break. I just felt I needed to take some time off social media. I don't believe being on here all the time is healthy. I've been investing more time into my "real life" rather than the online world. I really love what I do and always want to be helping people in some way and love replying to everyone online. Lately though I just felt I was giving too much of myself away and wasn't taking care of myself enough. I found myself getting anxious frequently and felt exhausted. If I couldn't reply to everyone online and be there for everyone I felt I was a disappointment. I'm a people pleaser and always want to be doing everything I can to help others and make them happy. Unfortunately this way of living was making me feel unhappy and stressed. It's sometimes hard to remember to take care of yourself first isn't it! If we don't it's really hard to take care of anyone else properly. I'm back training hard at the gym with some solid goals set and eating very healthy food. My gut problems are subsiding tremendously, I'm losing the fat I'd gained while I was overseas and I'm getting so much fitter, stronger and faster at sprinting. I'm feeling good and positive again! This is the feeling I had when I first got fit several years ago! Nothing beats this feeling I think! 😃 Apart from a social media detox, I've also removed some of the people I was following that didn't make me feel good or caused me to feel negative - it's nothing personal, I just really needed to take responsibility for the content I was consuming online and if it isn't positive or doesn't cause a positive response then I don't see the point in seeing it. I had to take control of the things I could control and also set boundaries for myself. I can't please or help everyone and I needed to let go of the pressure I put on myself to. If something doesn't make me feel good and I can choose to remove it then I'm going to do so! I highly recommend you do the same! It honestly has helped me so much! A life evaluation and detox was exactly what I needed! ☺ - Just thought I'd update you with where I'm at and why I haven't been online much lately. 😘

Objavu dijeli Emily Skye - Health & Fitness (@emilyskyefit)

Australka sa dva miliona pratilaca na Instagramu osmislila je uspješan program treninga, aplikaciju, videotutoriale, liniju kozmetike, a uspostavlja i saradnju sa Reebokom. Njena slava na društvenim mrežama počela je 2011. godine.

2. Jennifer Selter (23)

Najmlađa osoba s ove liste je iz New York Cityja i na Instagramu je prati 11 miliona osoba. Ima sedam profila, a među njima su @jenselter, @couplegoals i @thatbikini. Planira predstaviti vlastitu liniju sportske opreme.

1. Kayla Itsines (25)

Dolazi iz Adelaide iz Australije, a na Instagramu je prati 6,7 miliona ljudi. Sa samo 25 godina uspjela se probiti na prestižno prvo mjesto najutjecajnijih fitnes zvijezda svijeta. Njena gostovanja na stadionima prodaju se u roku od sat vremena, a aplikacija "Sweat With Kayla" (Znojite se s Kaylom) samo u toku prošle godine donijela joj je prihode od 17 miliona dolara.