lifestyle
9

Donor sperme iz Sjeverne Caroline do sada je otac 100 djece

Klix.ba
Tridesetsedmogodišnji Matt Stone iz Sjeverne Caroline već četiri godine besplatno donira spermu ženama i parovima, a reklamira se putem Facebooka.

Dnevno mu se javi 10 osoba i traže njegovu pomoć kako bi uspjeli dobiti prinovu. Stone je samohrani otac dvoje djece i njegov Facebook profil je posvećen dokazivanju uspjeha jer postavlja fotografije beba čiji je biološki otac.

Spremu je prvi put donirao prije više od decenije kada je privremeno radio za banku sperme. Prije četiri godine pokrenuo je Facebook stranicu na kojoj nudi svoju spermu parovima i ženama.

Da bi dobili njegovu spremu moraju ispuniti upitnik u kojem ih pita o životu, školovanju, poslu, prihodima, a provjerava i njihovu vezu na društvenim mrežama. To radi kako bi bio siguran da će se dijete roditi u sretnoj i zdravoj porodici.

Matt tvrdi kako je trenutno 20 žena trudno zahvaljujući njegovoj spermi. Za sada zna da ima oko 70 djece, ali vjeruje da je taj broj mnogo veći jer mu se nisu sve majke javile nakon procesa.

Otac trojki
Otac trojki

"Svaka uspješna trudnoća je za mene nagrada. Pomogao sam parovima koji imaju problem s plodnošću i gay bračnim parovima da ostvare svoj san koji drugačije ne bi mogli ostvariti. Moja sestra je napunila 43 godine i nikada nije imala djecu. Istakla je kako to super ideja, posebno za žene koje su same, a žele djecu", kazao je.

U 90 posto slučajeva njegovi klijenti su lezbijke, pet posto strejt parovi i pet posto žene koje nemaju partnera.

Inače, Matt je IT stručnjak koji radi u struci i odličan je otac.