Istraživanje pokazalo
896
Domaća zadaća je gubljenje vremena
Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kod nas je i završavanje fakulteta gubljenje vremena!
Ja sam to znao jos cim sam u prvi razred krenuo zato je nikad nisam ni radio :)
A radne navike se ionako stvaraju kod kuće...
Zavisi sve iz kojih predmeta! Kad vidim da pišu sastav za fizičko, zlo mi je! Pa valjda treba da rade fizičko i nauče pravila nekog sporta. Barem je to bilo u moje vrijeme! Ili djeca pišu, heeej, pišu zadaću iz likovnog, umjesto da crtaju. Iii da ne nabrajam nebuloze. Valjda nastavnici misle da su tako važni?! Jedino ima smisla matematika, fizika, eksperiment iz hemije ili biologije recimo... Prije rata je školstvo, u odnosu na ovo današnje bilo bolje. Sad se pametuje, fol se mnogo traži, a djeca krive kičmu i ne bih rekla da znaju više nego što smo mi znali u njihovim godinama.
@frki kad bi tako bilo, da li bi ponovo upisao PBG? :P
Kakva nam je država, čudi me da ne poslušaju ove pa uvedu nerađenje zadaće kao što su od Slovenaca pokupili devetogodišnju školu. Šta ćeš mi se napravili Evropejci pa što brže uzeli ono što je bio samo eksperiment što se pokazalo vrlo nepraktično... :S
odkad sam ja to govorio al niko me nije slusao :)
Ocigledno da nemaju pojma. Jer svako zna da jedino nauciti nesto jeste sa praksom. Svako ko je gledao Tutorial a ne pokusao vjezbe iz tutoriala zna da nikad nista naucio nije.
Kad\' ovu državu budu vodili sposobni, a ne podobni onda ćemo tek imati šansu. A upravo ti koji su radili zadaće su većinom sposobni, a oni što su bezze landarali su obični ublehaši i klimoglavci.
kakve koristi od zadace?to pitam......(bolje da sam naucio historiju iz koje sam fasovao keca taj dan)....nisi me najbolje shvatio koliko vidim...
E nek\' nije gubljenje vremena cijeli dan sjedenje po kafićima, budalesanje po parkovima, drogiranje, krađe, pucnjave itd.
@skolarac pitaj to svoje dijete sutra glupane
Prva smjena : Dodjem iz skole(oko pola 3),presvucem se, jedem itd.....bude vec oko pola 4 .Dok uradim zadacu bude vec pola 5 sati.Onda u 5 do pola 7(nekad i vise) imam trening(kosarka).Vratim se, dok se raspremim,istusiram,jedem, bude vec i 9.Mrtav,umoran do 10 sam u krevetu. Odem sutra u skolu,dobijem 1(naravno zalim se jer nisam imao vremena da naucim).Onu uradjenu zadacu mi niko nije ni pregledao.Nastavnici samo kazhu skola je na prvom mjestu. Kakve mi koristi od one zadace sto sam uradio???
Ziva istina,oni sto su bili streberi u srenjim skolama,u 90% slucajeva su propali u zivotu,ogrizli u nemoral.Dok oni sto su bili prosjecni,uspjeli su....
Kako ce mi pomagat kad je svaki put prepisem -.-
@auu ..pa eto...nisam još za starog željeza :))
ja mislim da bi ovo trebali poslati na adresu saobracajnog fakulteta sarajevo,tamo rade zadace i gluposti poput seminarskih radova,dok profesori sjede i slusaju kako ih studenti poducavaju.