Prizor iz Sunderlanda
69

Britanac fotografisao "lice" u valu

D. B.
Britanski fotograf Ian Sporat je bio zapanjen kada je ugledao "lice" u valu koji se slomio na molu kod svjetionika u Sunderlandu.

Sproat je napravio oko 4.000 fotografija tokom vikenda, a jednom od njih je potpuno oduševljen jer prikazuje oblik lica koji je nastao tokom razbijanja vala.

Četrdesetjednogodišnjak se počeo baviti fotografijom prije dvije godine kako bi se nosio s problemima mentalnog zdravlja nastalim zbog lockdowna uvedenog tokom pandemije koronavirusa.

Sproat je kazao da mu je strast fotografisati prepoznatljive oblike koje stvaraju valovi, kao i samu obalu. Međutim, lice koje je uočio premašilo je njegova očekivanja.

"Zaista sam se mučio tokom lockdowna, bio sam pod velikim stresom zbog posla. Trebalo mi je nešto gdje ću pronaći svoj mir, a pronašao sam ga u fotografisanju jer tada živim u trenutku i ne razmišljam ni o čemu. Svaki dan je izazov, a ako danas ne snimite fotografiju, uvijek postoji sutra da pokušate ponovo. To mi je promijenilo život, danas sam druga osoba", izjavio je Sproat.

On svoje fotografije objavljuje na Instagramu.