Kreativno i zabavno
5

Zanimljivi savjeti za prvo fotografiranje bebe

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Osim što danas roditelji mogu u bilo kojem trenutku napraviti zanimljivu fotografiju ili videoisječak djeteta, sve je više onih roditelja koji se takmiče u originalnosti kada je riječ o odjevnim kombinacijama za prvo poziranje njihove mezimice ili mezimca.

Sigurno se javi sjeta kod članova porodice prilikom svakog listanja porodičnog albuma. U svakoj porodičnoj fotohronici posebno mjesto imaju fotografije djece dok su još bila u povitku. U nedavnoj prošlosti za fotografiranje bebe plaćali su se profesionalni fotografi, a napredak tehnologije omogućio je roditeljima da u svakom trenutku zabilježe najzanimljivije momente sa svojom djecom.

Blog Emma's Diary donosi pet savjeta kako da napravite što ljepšu i što neobičniju fotku vaše bebe koja će vam kroz nekoliko godina biti odlična uspomena na vaše dijete dok je bilo "malo i sjajno".

Beba kao mama ili tata

Ako radite u policiji, ako ste medicinska sestra ili tehničar, ako radite kao advokat, neka vam to bude inspiracija za stajling bebe. Ovo je odličan način da budete zabavni i kreativni, a ima puno slatkih odjevnih kombinacija za vaše novorođenče.

Bebe u skladu s godišnjim dobima

Dobili ste svoju bebu u proljeće? Pokušajte da na fotografiji vašeg djeteta preovladavaju žive boje, a možete čak dodati i neke cvjetiće koji su karakteristični za ovo godišnje doba ili čak behar. Ako je u pitanju zima, dijete obucite u snježnobijele gegice i fotografiji dodajte motive koji jasno oslikavaju zimski ambijent.

Kostimi u obliku slatkih životinjica

Vidjeti svoju bebu kako nosi grubo pletenu kapu s malim ušima prizor je koji će vam se do kraja života urezati u srce. Postoji mnoštvo predivnih kostima i odjeće koji će pomoći djetetu da poprimi neodoljiv izgled, od odjeće u obliku medvjeda, sve do lisice i pčele.

Simpatične kapice

Beba s elegantnim šeširom jedan je od najsimpatičnijih prizora koji ćete ikada vidjeti! Postoji, kao što je i navedeno, mnogo opcija za izbor šešira, ali ovo je i idealna prilika da se beba uči eleganciji od malih nogu.

Budite maštoviti

Fotografiranje novorođene djece odličan je izvor kreativnosti i zabave. Razmišljajte izvan okvira u ovom slučaju i bilo čega da se sjetite, a za što mislite da bi moglo biti zanimljivo, primijenite na prvoj fotosesiji vašeg djeteta.