Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
normalno da treba novorodjence okupati i saprati prljavu krv sa njega da nebi doslo do zaraza,kao sto neko rece i majka priroda taj zakon ima,jer krava,macka oblize svoje mladunce iz razloga sto priroda se isto cisti i u njenom zakonu cistoca postoji,ako se mrtav covjek pere pa tek onda sahrani zasto nebi novorodjence.
Kod nas Srba to je tradicija bre... Mala deca svaka 4 dana, a odrasli svaki 40-ti dan.
stvarno su vam komentari glupi, fanatični i nenormalni. ako niste znali ovo je direktiva koja je iz visokorazvijenih zemalja uvrštena u Vodič. Naravno treba saprati sa bebe krv kad se tek rodi , ali nema potrebe da se kupa svaki dan. Ako se ukaki treba je oprati a ne brisati vl. maramicama. Ako povrati naravno treba okupati da se ne ojede ispod vrata.
koji deblizam, da je ova vijest slucajno stigla iz njemacke ovdje bi bila druga prica, bas niste normalni, sta ovo pisete kako vas nije sramota :S
Kojije ovo bolesnik smrdljivi smislio! Ovi srbi se nikad nisu volili kupatipa sad bi da im djeca smrde takva da dobiju kakviu infekciju. Sad razumijemo hitlera sto je htio pored jevreja, roma da i srbe istrijebi. Da je bogdo kako je to pogannarod treba sve streljati!
Cetvoro sam zdrave djece rodila i odgojila koristeci svoj mozak i slusajuci ko mi kakve savjete daje. Apsolutno je nepotrebno bebu kupati svaki dan, tako samo stvaramo potencijelnog alergicara i unistavamo prirodni imunitet koze. A ako jedan clanak koji daje informacije, prosiruje znanje i obrazovanje moze nekom po sluziti za pljuvanje po ljudima, svaka vam cast. Vi ste bolesnici i treba vam strucna pomoc. Ah da, nisam ni Srbijanka niti sam iz Sprkinja...za informaciju onima koji se spremaju da me sad popljuju, Muslimanka sam.
pateticni ste!....ceo razvijeni svet to primenjuje! I JEDNOM SHVATITE RITUALNO PODAPIRANJE NIJE VRHUNAC HIGIJENE,NIJE TAKODJE HIGIJENSKI SE ZABYJATI U PEDU I STOPALA LIKU ISPRED SEBE DOK SE MOLIS! PRAVOSLAVNE BOGOMOLJE MIRISU NA TAMJAN! KATOLICKE NA SVECE! DZAMIJE NA NOGE I PUVA6AK!
ta ce se kupat, ja kad se ne tusiram par dana zene lete na mene ko muhe na go.v.no majka priroda je to skontala da to bude tako
Vaš šovinizam potiče iz vašeg neznanja i zatucanosti. Jedan članak koji treba da bude edukativnog karaktera, pretvarate u poligon za sijanje uvreda najgoreg tipa. Žao mi vas je..
sapuni, samponi, su punih nakih hemikalija, mislite da je to zdravo, treba to sto manje koristit
Moraju dijeca odmah naviknuti da žive u velikome sranju i govnima kao što je područje brdovitoga Balkana!
Sta ce se kupati.Ko da je to zdravo?Cim se okupam dobijem proliv.Znaci da to nesto nije bas OK.
ni ovdje u Austrasliji ne kupaju djecu po rodjenju...i nista ljepse ne mirise od tek rodjenog, neokupanog djeteta! Ali zato ovdje pri kraju trudnoce rade vaginalni bris, tako da bebe nemaju sanse da pokupe nikakvu \"baju\" dok se radjaju. A onda se preporucuje da se kupaju svako treci dan...i iz mog iskustva ni nema potrebe da se kupaju, ako ih mame peru pri povijanju, a ne brisu maramicama.
te navike su Srbi dovukli iz Indije
U Skandinaviji se ne kupaju novorodjene bebe prvih 7 dana zbog zastitnog sloja sa kojim se beba rodi i koji je jako vazan u prvim danima zivota...Inace se kasnije kupaju samo toplom vodom sa sto manje sampona (razlog - zeli se izbjeci razvijanje razlicitih alergija)
sta kazes da se zamotamo u krpe...jesi citao kad vasu bibliju ili nedaj boze ztari zavjet....da vi to slijedite bili bi gori od bilo koje religije ali vi se ne pridrzajete..osim vasih popova i nihovi (jebaccccica)sestara..a sam njihov izgled govori na sta bi vi licili da se drzite religije ali bitno je objesiti na retovizor sto veci ..oko vrata pa do pupka ..i na svaki zid po jedan a 90% vas nezna ni kakvo znacenje ima taj kriz niti iz koje kulture potice.. ...cuj svako cetvrti dan..ma cigani se ne kupaju nikako sto bi vi bilio drukciji..istu boju koze imate ..
kolko su smrdili sad ce jos vishe