Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa kako se onda 90% amerikanaca radja tamo ko romi u nas po kaljuži
Odsustvo prilikom porodjaja je najvise dvje sedmice. Poslije odmah na posao, jer u USA se samo radi i radi. Nema se prav na duza odsustva poslije porodjaja, kao u Evropi do godine dana. Ni godisnji odmor ne moze biti duzi od dvije sedmice.
Ovisi o tome đe radiš.
Isti članak prije par dana... Jedina razlika je što više nema "povezanih članaka" ispod teksta da se više brukaju...
Ovo je za USA sramotno...
Samo da znate ovo se polahko na mala vrata protura priča našem narodu, jer namjeravaju slično za par godina i nama da uvedu-tj.da dodatno otežaju ionako nakaradne uslove za porod. Umjesto da bude najljepše iskustvo, oni prave horor od porodjaja.
Pa mislis da je kod nas besplatno? Kosta barem 15-20k KM i kod nas, samo sto ne dobijes racun i nisi svjestan troskova. Uzmi izvode od plate pa pogledaj koliko placas zdravstveno i saberi za godinu. Od svake plate se odbije 18%, recimo imas platu 1000 KM neto, oko 180KM ide za zdravstvo to je 2160 KM godisnje. Prosjecan amerikanac placa oko 1.4k $ godisnje za osiguranje. A usluga u US i ovdje se ne moze ni porediti.
Ameriko, Cemeriko...
Dosta njih u americi placa osiguranje minimum da bi im vise love ostalo na ceku . Tako i moj amidza bio , placao minimum do penzije 20 godina i cuko 800 $ sto nije mogao pokrit nista , i vratio se bio nazad
Ja konto vratio se naprijed.
Kod nas ne bi dobila otpusno pismo za bebu i sebe dok se ne izmire troškovi.
Neki dan bila ta tema aktuelna i lik objasnio ako si osiguran sve ti je pokriveno oko poroda a ako nisi država snosi troškove. Ako neko zna bolje neka objasni
Usa je velika. Ne vaze u svim drzavama ista pravila. U principu kao da usporedjujes drzave po eu.