Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
meni ova pomodarstva mnogo idu na kurrac.......ti vegan ok,ali nemoj djete maltretirati..........
Bravo @damir.
@damir.nisic Kao i s ateizmom.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
da su bar nasi nesposobnjakovici od socijalnih radnika na vrijeme reagovali kada je dijete od 4 godine u hadzicima isprebijano na smrt
Nisam tu, lebdim
Vegetarijance razumijem, ali ove vegane nikako. Hajd kad si vegetarijanac pa si protiv ubijanja životinja, ali ne konzumirati mlijeko, jaja, i sl., to mi je nebulozno. Krava daje mlijeko, htio ti ili ne, kokoš daje jaja, itd., nisi ni povrijedio životinju, nit joj nanio neku štetu. I sad tvoja beba ispašta što si ti glupa. ccc
Upravo tako ni ja ih nikako ne razumijem. Skoro saznah razliku izmedju vegana i vegetarijanca, ja mislila sve to isto. Kad vegani jos gori, ni meni nikako nije jasno da ne koriste mlijeko, jaja koja zivotinje daju bez da ih povrijedis (ubijes). Ali ovako ugrozavati djete, to je necuveno. Zna se da malom djetetu trebaju svi moguci vitamini da se razvije a ona mu ih uskracuje radi nekih svojih uvjerenja, uzas.
ma meni je ok da svako zivi kako zeli i (ne)jede sto zeli, eto ga tamo. postoji masa studija koja npr dokazuje da je pravo lose konzumirati mlijeko i mlijecne proizvode, da je covjek jedini sisavac koji nakon faze uzimanja majcinog mlijeka nastavi uzimati mlijeko - ali tudje. da probavni sistem covjeka ima enzime za razgradnju mlijeka do odredjene dojenacke dobi, a nakon toga nema vise tih enzima, zato nekog "protjera" slatko ili kiselo mlijeko, osjeca nadutost od tih proizvoda i sl. ja licno obozavam kefir,jogurt, puter, pavlaku, ali shvatam da neko to odbija jesti. moja mala od prestanka dojenja ne zeli ni okusiti mlijeko i ja je ni ne tjeram, bas joj se gadi, mrzi ga. ali mi je cisti horor novorodjence, dijete, MA BILO KOGA tjerati na odredjeni nacin prehrane! to je zlocin! pogotovu kad se time ugrozi zivot i zdravlje! za takvo sto nema opravdanja.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
a tuke majko mila! jao, vise i nacin ishrane ispade isto sekta! u stanju je ugroziti zdravlje i zivot svog djeteta, zarad - nacina ishrane???? debil. neka su joj ga oduzeli.
I bolje da su joj bebu oduzeli. Kad zelis bebi najbolje prvo se konzuliras sa pedijatrom, sigurno ne djelujes na svoju ruku.
A što ga koji đavo prosto ne doji i ne bi imala problema sa porijeklom mlijeka..
Nije vegan :)
Neki tipovi obožavaju da doje.
Dobro je, ako je istina.
Ovakvoj oduzmu dijete, a onima koji zlostavljaju nista.
ja ovo ne kontam. "Ljekar je ovoj ženi prepisao formulu kao dodatak prehrani i zamjenu za majčino mlijeko no žena ga navodno nije htjela koristiti budući da je u suprotnosti sa njenim veganskim uvjerenjima. Umjesto toga, Sarah je koristila sojinu formulu kojom je hranila dijete." Ako dijete ne moze mlijeko onda jedino alternativa, a to je i soja. Ja sam od yebenog mlijeka dobio intoleranciju na mlijeko i sad jedino soju ilu rizu.
Nije htjela da doji svoju bebu odnosno nije htjela da mu daje dodatke kao zamjenu za dojenje jer su ti dodaci koje joj je doktor propisao animalnog porijekla a ona je vegetarijanka. Sve u svemu bolesna žena.
gdje si ti to procitao. Sta ako beba ima alergiju na mlijeko?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa nije znala valjda !