Bebe
31

Dvanaestogodišnja trudnica postat će najmlađa majka u Velikoj Britaniji

Klix.ba
Dvanaestogodišnja tinejdžerka koja navodno ostala trudna nakon što imala seks sa 19-godišnjim momkom, postat će najmlađa majka u Velikoj Britaniji ukoliko iznese trudnoću do kraja.

Policija Belfasta potvrdila je da je 19-godišnji momak uhapšen u četvrtatk nakon što im je prijavljeno da je 12-godišnja djevojčica ostala trudna. Momak se sada suočava s doživotnom kaznom zatvora jer je optužen za silovanje s obzirom na to da je imao seks sa djevojčicom mlađom od 13 godina.

Prema britanskom zakonu, djevojčice mlađe od te dobi nisu sposobne da pristanu na seks, tako da se osobe koje stupe u seksualni odnos s njima optužuju za silovanje.

Najmlađa tinejdžerka - majka u toj zemlji porodila se u aprilu ove godine kada je imala 12 godina i tri mjeseca, a dijete je dobila sa svojim 13-godišnjim momkom. Oboje su išli u osnovnu školu. Kazali su kako se vole mnogo. Vjeruje se da su oni i najmlađi roditelji u Velikoj Britaniji.

Od 1998. godine, stopa začeća osoba mlađih od 18 godina smanjila se za 47,9 posto. Zavod za statistiku Velike Britanije smatra da je razlog unaprijeđena seksualna edukacija. Kao razlozi navedeni su i želje mladih žena da se educiraju i imaju karijeru, te stigma koja prati tinejdžerke-majke.