Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nastavam @jer to mi vjera ne dozvoljava. Nemoj ti meni cestitati bajram necu ni ja tebi bozic, a pomagat cemo se bicemo ljudi....dat cu ti krvi, ali ti ne mogu cestitati bozic jer sva ulema ( islamska ) sirom svijeta je saglasna da takvim cinom cinis veliki grijeh pa cak mozda i izlazis iz vjere islama.
curka od 10kg na 22-oje ljudi? pa mi ispecemo tukca od 25 kg za deset ljudi i opet bude malo...
Prvo dijete na ekskurziji,...
Sue nije sjedila skrstenih nogu.
..........žena stijena........svaka čast.............
O Boze ....toliko !!!
Ovom prilikom vjernicima katolicima i svim Klix-ovcima koji danas slave Božić želim ugodne praznike, dobro zdravlje, lijepo raspoloženje i svako dobro. Neka vas ljubav prema Isusu (Isa a.s.) danas učini boljim od jučer, a sutra boljim od danas. Čestit i blagoslovljen Božić! Danas je Božić, veliki kršćanski praznik. Svjedoci smo da mnogi čestitaju Božić pa tako i muslimani čestitaju svojim komšijama i prijateljima pa čak i svojoj rodbini u kojoj ima kršćana. Ali svjedoci smo i onih 'rezervnih dušebrižnika' koji odmah čestitke muslimana upućenih katolicima koriste za međusobne napade osuđujući tu civilizacijsku gestu i ljudski čin. Pri tome koriste najljigavije argumente kao: nisu oni vjernici, ku'š vlahu čestitati, to je haram, ko čestita inovjercu taj nije musliman, ti prihvaćaš da je Isus sin Božiji, njih veličaš... i tako u nedogled. Po nekim ispada da ni ja nisam muslimanka ili sam prodana duša kao i mnogi učeni muslimani i muftije. Oni jedva čekaju da započnu svoju paljbu po 'muslimanskim vlasima' ,kako već nazivaju nas muslimane koji upućujemo čestitke za nemuslimanske praznike. Izgleda da se takvi najviše raduju Božiću da iznesu na vidjelo svoje 'znanje'. A ne znaju, ili ne žele da znaju, da je u kulturološkom smislu čestitati drugome njegov praznik jedan sasvim normalan civilizacijski čin pun ljubavi i topline. Na društvenim stranicama, facebooku na prvom mjestu, širi se tolika mržnja prema drugom i drugačijem za nepovjerovati, a sve veliki muslimani, ma 'fenomenalci'. Sve daju za islam, svi ginu u Siriji, svima islam u srcu, a svi lažu, sjede u svojim toplim domovima, komšija im gladan, drugoga ne pomažu, svoga odmažu, ne pričaju s ocem, ne vole svoga hodžu, stiskaju i pritiskaju like za ovo, za ono, pobuđuju strasti mržnje, s lažnih profila prijete, napadaju, gluposti pišu...Je li to islam 'moji fenomenalci'? Zatim statusi tipa, "Svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti od srca želim da pređu na islam!!! Share/Podjeli u ime ALLAHA" – a koliku bi prašinu digli, mi, muslimani, kad bi nama neko za bajram ovako napisao. Stavimo se u tu kožu. Ovo nikome ne doprinosi, samo produbljuje mržnju. Morate znati da nigdje u islamu nije zabranjeno čestitanje drugih praznika, pri tome ne ulazeći u dogmu. Naprotiv, preporučljivo je njegovati lijepe dobrosusjedske odnose. Vi svojim nepoznavanjem suštine islama i površnim prihvaćanjem i pogrešnim shvaćanjem "internet šejhova" dovodite i svodite islam na puke zabrane i dozvole, na jednu skupinu vjerskih fanatika. I time jedino postižete da se drugi ismijavaju nama, muslimanima.Civilizacijski iskorak jeste uvažavanje i poštovanje drugog. Zabrane i dozvole su dio islama, ali to nije sav islam. Islam nije samo u tome. Islam je daleko iznad toga.
Upravo si učinila širk iz neznanja!!!
@samke Nemam namjeru polemisati, u komentaru je sve objasnjeno. Ocito ste jedan od "fejsbuk mudzahedina" prema tome gusite se u svojoj mrznji. Cestitanje nije haram!
PRIKAŽI ODGOVORE (25)
Zamisli kad svi oni dobiju djeciji, koji su to novci. :D