Gledam bas ovaj kratki Njemacki ARD report o Vehabizmu u Bosni, nisam bio dugo, stvarno sve vise i vise nema sta. Ne samo po selima nekim, i po Sarajevu, oni shopping centri, 'dzamija' u centru, ne smijes alkohol igdje, onda Kralj Fahd, nedaju ti da snimas dzamiju iz vana. Kako to? Onda kupuju onu zemlju i vodu okolo, prave naselja, iz Kuvajta, reklama 'Bosna Muslimanska zemlja puna vode i zelenila od 'Allaha'' kupite kucu za 130,000.
To su to razni 'investitori', nekii su prave Vehabije, oni po selima i kod 'Kralja Fahda', imas seoske i 'urbane', a neki su 'biznismeni', nisu vehabije, al opet ti lagana kroje drustvo, politiku, mjenjaju obicaje, prave od Bosne 'kad kupe' od tih mjesta svoj Arapski zavicaj. A to SDA i nasi politikosi sve prodaju za mito, sitne pare, prirodu, vodu, resorse. Zato kod Tita stranac nije mogao kupiti zemlje u Jug, za bilo koje pare, ko da je predvidio ovaj globalizam sada.
A zgrade i naselja okolo pune gelera ko da je rat juce bio. Koliko se 'brine' o narodu i gdje pare idu. Rijeke prljavije neg ikad, nestaje ribe, sume, prirode itd. I Dodik, i Srbija i HRV prodaju zemlju isto raznim 'investitorima', za zapada il Rusije, za male pare, to je globalizam, a narod gubi, zemlju, prirodu i buducnost.
Prikaži sve komentare (399)