Dortmund prodaje igrace cijelo vrijeme, skoro ne uspijevaju sastaviti sezonu sa nekim standardnim sastavom, i opet uvijek u vrhu. Da je do trenera, jest, ali nije bas presudno. Ocito je da sportski direktor radi odlican posao, sto je rijetkost. Da Zorc dodje u neki od ovih zaista velikih klubova sa puno love, npr. Real, osvajali bi prvenstvo, ligu prvaka i nacionalni kup bar 10 godina unaprijed.
Mislim da dodje u Real ne bi dugo opstao jer je tamo bitnije dovesti ime/zvujezdu koje ce prodati masu dresova i pogurati klub na marketinskom nivou, nego dovesti anonimusa od kojeg ce napraviti igraca. Koliko je samo super talentovanih mladih igraca propalo u Realu, samo zato sto nisu imali mjesta od zvijezda i imena
@detrdjent valjda imas pravo. Ipak od jednog Ronalda na zalasku karijere i sada imaju vise koristi nego da osvoje i ligu, i kup i LP. Ali, ja se nekako ipak volim voditi sportskom i rezultatskom logikom. Zato valjda i sve manje pratim ove lige petice, osim Bundeske, jer oni jos uvijek lice na nesto.
Prikaži sve komentare (18)