Ajde klix ne seri. Fino pisete "Vlade širom svijeta trebale bi oporezivati zaslađene napitke" a lupili ste naslov "WHO planira oporezivati zaslađene napitke". Mogli ste isto tako staviti "UNICEF planira oporezovati sunecenje". De ba malo kontrole u klixeraskom senzacionalizmu. Malo. Ne mnogo. Tek toliko da nam se zeludac ne okrece od vasih naslova. Inace cemo vas tuziti WHO-u pa ce da vas oporezuju.
Nije ovo loš potez kad se gleda da će biti skuplje ono sto je stetno i da će se slabije kupovati. Ali je drzga stvar što ce automatski organsko, prirodno i zdravo da poskupi jer ce ga lafo biti manje jer je kvalitetnije i sl. Uglavnom odrazice se samo na potrošace, zato pusti ih da ovako sami biraju sta ce da piju.
@Ministarstvo Od ovoga nece niti moze biti ista. Da moze, bio bi to porez na sirotinju. Zdravstveni problemi uzrokovani hranom i nastaju danas mahom kod sirotinje jer je jeftina hrana (a jeftina je jer se moze uzgajati na veliko i konzervirati da dugo stoji) puna kalorija a nezasitna. A "organsko" ce uvijek biti i vec jeste skupo i veze nema sa trzisnim zakonima jer je MIT. Isto kao i "zdrava hrana". Nema "zdrave hrane". Imaju samo zdrave KOLICINE i genetska predispozicija.
Prikaži sve komentare (42)