Zene su uvijek bile predmet potkusurivanja i porobljavanja. U Iranu joj se prisiljava da nosi krpe na sebi, a u Francuskoj se tjera da skine istu. U svakom slucaju, nije lahko biti zena danas.
Nije istina da u Francuskoj tjeraju zene da se skinu. U Francuskoj je zabranjeno da se ljudi kupaju u odjeci na bazenima i javnim plazama. To vazi za sve pa i za muslimanke. Uostalom da li je uopste dozvoljeno zeni muslimanki da se kupa na javnoj plazi sa masom nepoznatih golih muskaraca sa kojima nije u rodu? Francuzi zabranjuju iste stvari koje im zabranjuje i serijat. To nisu muslimanke. To su provokatori koji dobijaju novac samo da bi provocirali.
@stefandz Muslimankama u Francuskoj nije dozvoljeno ni da nose hidzab, prosle godine je donesena zabrana, dok casne sestre mogu u svojoj punoj odori slobodno hodati. Ne kazem da podrzavam te krpe, ali dvostruki standardi vladaju u Francuskoj sigurno. Velis provokacija? Kakva je to provokacija ako neko zeli da se kupa u nekakvoj plivackoj odori? Cemu vise to bavljenje odjecama drugih ljudi? Neko hoda ko kako hoce, bilo da im je style hidzab, casna sestra, punk ili pussy riot. Zaboli me.
Prikaži sve komentare (236)