Ako je vjera privatna stvar zasto se ne iftari u svojoj kuci, u miru i tisini sa svojom porodicom kako bi i trebalo. Zasto je cifra postaca bitna i kome, i u svrhu cega se plasiraju ovakve vijesti i slike!?
Ako je vjera privatna stvar, zasto se svake godine za korizmu upute kolone ljudi na krizni put javnom cestom? Sve dok nije od budzetskih para i ne ometa red i mir, ja nemam nista protiv. To sto je vjera privatna stvar znaci da drzava ne treba da se mjesa u nju jer nije javna stvar i obratno, to ne znaci da je ne smijes praktikovati javno (opet, bez nametanja i ometanja drugih). Drugi par opanaka je prebrojavanje, grupisanje, mahanje zastavama, bratimljenje, itd.
šta fali ovome? ali ljudima kojima ovakvo nešto smeta obično ne smeta npr: što pederi svoju seksualnu orijentaciju, koja je također privatna stvar, ne upražnjavaju unutar 4 zida nego moraju organizovati parade, i još nametati svoj pogled na svijet drugima i svakodnevno nas bombardovati plaćenim člancima? samo navodim primjer jer je aktuelno ovih dana..
Prikaži sve komentare (71)