Drago mi je što sam odrastao uz stari rock (domaći i strani), drago mi je što ne volim cajke i narodnjake i nikad to neću voljeti. Neću reći "današnja generacija..." to je bilo i u mom vremenu (prije tačno 10 godina), ista situacija. Prvo školska matura, poslije privatna. U svakom slučaju, ima drugih žanrova za razliku od ovog seljakluka.
@DanteX Kad počnu rockeri da pljuju narodnu muziku. Pa od vas su počela sva zla svijeta: droga, polno prenosive bolesti (sida) i politička prepiranja... Sve od Woodstocka 69', sav svijet ste okrenuli bludu. I nije da je bas rock mnogo bolji od narodnog zvuka, cak je zvuk dobrih narodnih pjesama skladniji od neusklađenosti tonova u rocku a i tekst u rock pjesmama je stetniji za omladinu... Citiram samo jednu rock pjesmu odn. dio : " Sinoc sam pola kafane popio"
@NinthAsigard A sto se seljakluka tiče nije baš u redu da za jednog Halida B. , Tomu, Sabana, Harisa i tkd. I njihov rad kazes da su seljacki. Mozda bi prije bio seljak onaj koji se pukne od heroina i metadona roker ( svima poznat), cak je jedan DJ Krmak obrazovaniji od Branimira Stulica koji ima nepresusnu filozofiju " lupanja prazne slame".Toliko od mene, svako dobro.
Prikaži sve komentare (243)