Drzava je kriva sto uopste siri pricu o poticajima, narocito u poljoprivredi. Svaki posao i biznis trazi rad i odricanje. A odakle im daju poticaje, iz kojeg novca? Iz budzeta. A taj budzet pune svi gradjani BiH. I sada neki XY godinu dana placa porez da bi se njegovim parama platio poljoprivrednik da radi za sebe na svome i XY-nu prodavao voce i povrce koje je uzgojio zahvaljujuci parama tog XY. I TO JE SAMO AKO HOCE DA RADE. Umjesto da ih interesuje profit i kako zaraditi, i oni bi dzabane. To nije dobro, nije logicno i nije moralno. Ko zeli da radi - treba to i da osjeti, a ne da neko dobija subvencije a neko samo racune.
Ti radiš negdje gdje je plata iz budžeta. Odskakutaj sa teme, kad pojma nemaš. Raspitaj se kako poljoprivredna proizvodnja funkcioniše u EU i kod nas, pa trabunjaj.
Jok greska, naprotiv - gadi mi se i budzet i vlada i rasipanje tudjeg novca. A tebi je socijalisticka EU uzor, pa se tako i ponasaj - tvoje pravo, voli je i guli koga god hoces za subvencije i dzabanu :) mene neces sigurno. Da probate malo raditi za promjenu? :)
Prikaži sve komentare (65)