pravo izbora, mahrama je pravo izbora i obaveza vjernice, ako neko ne želi da nosi i to je isto pravo slobode izbora. Zašto dušebriznici u ime drugih donose odluke. Pogotovo kad čitam komentare četalja. Ebe mi se kako će te se vi oblačiti, a i juče na koševu gledam časne sestre kako rade, što da ne. Njihov izbor.
Sa tvojim stavom se načelno slažem, ali kada su u pitanju časne sestre usporedba ti nije na mjestu. Naime, Časna sestra nije obična vjernica, to je profesionalno zanimanje koje ima svoju službenu odoru kao hodža, fratar, policajac itd., i ni u kakav ravan se ne može dovesti sa običnim vjernicima.
@Stjepan III. generalno, ne postoji profesionalni vjernik, ili jesi ili nisi, znaš bog ne tretira ljude tako. U islamu ima jedna stvar a zove se da žena vjernica MORA da pokrije kosu, o tome se radi, ljudi brkaju pojam simbol i obaveza. Da karikiram malo, da li bi tebi smetalo (meni bi) da neko sad počne da forsira po klix-u da li casne sestre trebaju da hodaju pokrivene glave, šta će one pokrivati glavu, to je primitivno i zaostalo. Tema za diskusiju je degutantna.
Prikaži sve komentare (526)