Veoma su inteersantni ovi velelazovi iz Turske,. Jednom su nasumice izbacili cifru od 2,2 do 2,5 miliona izbjeglica u Turskoj (kladim se u svoju desnu ruku da Turci pojma s pojmom nemaju koliko izbjeglica tu imaju) i toga se broja slijepo drze kao pijan plota. Tako dok u 2015. milion tih sada "izbjeglica" (krecu ci iz Turske dalje te izbjeglice gube status izbjeglica i postaju ILEGALNI IMIGRANTI; u Turskoj su vec bili na sigurnom, a kada si na sigurnom ne mozes vise biti izbjeglica ako
sa sigurnog mjesta kreces dalje) odlazi iz Turske i ulazi u EU, Turska i dalje prica o 2,2 miliona izbjeglica. I kda bi EU citavu Siriju i Irak primila k sebi, Turci bi i dalje pricali o 2,2 miliona izbjeglica u Turskoj!! Lazovcine na n-tu. A pricati o Turskoj kao clanu EU mogu samo neizlijecivi idioti. Turska i EU su 2 potpunom razlicita svijeta u svim sferama. Osim toga, da je Turska clanica EU, za godinu dana bi pasos EU imalo barem 50 miliona "izbjeglica" sa B. Istoka i Azije!
@Gospod Turska nikad neće ući u EU, to je sto posto. A i ne treba im. Ionako u turskom javnom mjenju sve više se javlja netrpeljivost prema evropi. Jesi ti ikad bio u turskoj, e pa vidiš samo slovenija ima bolji standard od bivših ju država u odnosu na Tursku. Ekonomski su dosta jaki.
Prikaži sve komentare (68)