Koliko god krivi zlostavljacijadnog djeteta, toliko su krivi i roditelji. U najmanju ruku zbog zanemarivanja djeteta. Morali su primjetiti promjene ponašanje kod djeteta. Morali su primjetiti da nešto nije ok. Ne dešava se ovako drastična promjena u ponašanju odjednom. Sa druge strane ni ovi roditelji nisu ništa bolji od roditelja "bogataša". Upisali su dijete u medjunarodnu školu želeći ga odvojiti od onih koji to sebi ne mogu priuštiti.
Djeca kriju mnogoštošta, a roditelji su zaokupljeni rješavanju svakodnevnih problema. Djeca misle da je sramota reći, ako ga neko zlostavlja u školi. Uvijek je toga bilo.
@Dzevad Galijasevic. Dakle, slažeš se da su roditelji zanemarili ovo jadno dijete. Slažem se da djeca taje mnoge stvari, ali zato roditelji MORAJU prepoznati promjene u ponašanju svoje djece. To je isključivo odgovornost roditelja. Lako je sada mahatzi prstom i pokazivati unaokolo tražeci krivca za ovu tragediju. Kriv je komsija jer nije vidio da dijete sjedi na prozoru, stubistu... Policajac koji je interfonom pozvao roditelje, zlostavljaci, ali ne i mjaka koja nije primjetila promjenu u ponas
Prikaži sve komentare (104)