Svaka cast Englezima za ovu tradiciju, jedan od razloga sto bi volio ziviti u Britaniji negdje. Ja nevjerujem u te stare price s bliskog istoka, bilo koje, tako da ovo meni pravo dodje da imam i ja praznik i nesto slaviti, i da osjetim 'duh' praznicki. Romantika prava covjece. A ove godine je najbolja sezona do sad od kad pamtim, Leicester vodi, Arsenal favorit, i svih top 10-11 timova su u trci za top 4, za ono 4. mjesto, i svi jednaki i uzimaju bodove jedni drugima.
Tako da je vrlo malo 'slabih utakmica', posto pola lige rastura, svi dobro igraju, od Leicester, pa Palace i Watford i Stoke, i onda i onaj Bournemouth je dobar i borben i poceli su pobjedjivati, i oni bi bili u tih top 10 al su imali puno povreda u startu. I West Ham i Bilic se dobro drze zadnjih mjesec dana i jos su u trci, posto i njima je vazda cijeli napad u 3-4 top igraca povrijedjena.
A za ova praznicka kola Arsenal ima najlaksi raspored dok Leicester igra 2. velike utakmice s Liverpool i City. A i Chelsea sad novi trener, nova nafaka, da vidimo koliko je do trenera bilo i bojkota igraca. I Liverpool je regresirao u zadnji par utakmica, slab napad, sve zastopalo se, i losi golmani primaju lake golove, i sad Klopp mora nesto ekstra smisliti i pripremiti za Leicester, i sad bas im treba pobjeda i za morala i da ne izgube kontakt sa top 4. Bice veselo, sretan boxing day svima.
Prikaži sve komentare (49)