Ja niti znam koji je dan FBiH, niti me zanima. Nego, bojim se da ovo nije bio pametan potez. Pred BiH se nalaze veliki izazovi i usvajanje EU standarda u znacajnom broju zakona na nivou BiH koji bi na kraju imali ekonomskog efekta za gradjane BiH. RS je i do sada zatezala jer se zahtjeva prenos nadleznosti, ali se na kraju nalazio kompromis. Stalnim pritiscima na RS bojim se da ce ovaj entitet potpuno izaci iz vlasti na nivou BiH. Rezultat potpuna paraliza drzave. Sljedeci korak je rat zbog pokusaja otcjepljenja RS. Mislim da to nikome ne bi trebalo biti u interesu. Mislim da se trebamo okrenuti vaznijim projektima od ek.znacaja. Ovako je Bakir priredio predstavu za svoje, ali cini mi se da je to u ovom trenutku za RS previse. Atmosfera '91 godine...tonemo sve dublje. Bojim se da sve ovo na kraju nece na dobro izaci. Ko hoce da ratuje neka ratuje, ali ni od proslih uzasa se oporavili nismo. Pa ipak sa ovoliko mrznje koliko vidim ovde, cini se da zajednicki zivot nije i nece biti moguc.
da bude veca ironija bakirov babo je potpiso ovakav ustav. u cemu je sad problem. svaka njemacka pokrajina ima svoj dan. ovaj erdoan junior meni se cini dijera u mecku.
Ma neka rade sta hoce. Smjesno komentarisati. Neke stvari se ne mogu nametnuti i ko je slavio, slavit ce. Dakle osim zabavljanja neuke mase koja samo ovakve stvari kapira i prati, ne vidim rezultat. Ali dobroooo....Nisam ni mislila da cemo se baviti ekonomijom :)))
Prikaži sve komentare (226)