Ja ne znam sto se neko pali na ovo? Pa sta je ovdje cudno? Ljudi su su apsolutno svjesni svoga etnickog identiteta,tj.srpskog identiteta i ovo je samo jos jedan od pokusaja samoutjehe i negiranja sopstvenog identiteta.Samo jedan u nizu neuspjelih ptojekata kao sto su "bosanski jezik","bosanska kultura","Stefan Tvrtko-bosnjak",itd,itd..Sjetite se kako su njemacki fasisti osnovali Anaerbee odred pri ss-u,koji je imao samo jedan zadatak: prikupljati(bolje receno izmisljati) dokaze o Arijevskom porujeklu Nijemaca da bi to mogli prezentovati naciji kao naucnu cinjenicu u cilju podizanja morala..Ovaj projekat sto oni pokusavaju realizovati je pocet jos u vrijeme Austrougarskog ministra Kalaja,stvaranje jedinstvene bosanske nacije i izmisljenog jezika radi odvajanja druga dva naroda od svojih matica..Svako zna da je bosancica lokalna verzija cirilice,koja je bukvalno dobila nadimak"bosancica",kojom su pisali Islamizovani Srbi jer nisu nikad progovorili niti naucili Turski.Upravo zbog toga se nikad nisu asimilovali u Tursko drustvo,zbog ceka su ih ovi prozvali "bosnjaci",sto u prevodu znaci supljuglav.Prema tome,ovo je samo jedan u nizu projekata osudnjenih na propast,a sto je najbitnije mogu ga samo sprovesti od Tuzle do Sarajeva,od Sarajeva do Konjica.Prema tome,uzivajte u ovome komicnom clanku,ja sam se lijepo nasmijao hahaha
@federalac Odlicno!!! Presrecan sam da je konacno neko to postavio!!! Hvala ti prijatelju do neba!!! Posto sam jako dobro upoznat sa likom i djelom Dobrice Cosica,velika mi je radost i zadovoljstvo da ti objasnim neke stvari. 1.) "Laz je srpski drzavni interes",izvukao si tu sintagmu iz konteksta,ali vrlo nevjesto..To si radio po principu "ovo je moj licni stav",a ova sintagma ce ga potvrditi pa makar ona bila izvucena iz konteksta pa me nista ne kosta da to napisem,jer niko nece znati o cemu se radi..E pa drugar moj malo si se presao..Zasto nisi napisao "Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; " kako ti ovo zvuci? Je li ti jasno sta je pisac htio da kaze? Objasnicu ti..Ovo se odnosi bas na vas "bosnjake"! Danas imas mnogo Srba tipa Natasa Kandic,Sonja Biserko i ostali koji ce sve uraditi da se dodvore zapadu i koji ce vam priznati vasu "naciju" i obmanuti sebe da bi utjesili vas.
@federalac Takodje,ovo se odnosi i na vas "bosnjanje" koji ste etnicki Srbi,ali obmanjujete i svjesno lazete sami sebe da ste nesto drugo..Ovo se odnosi i na one Srbe koji su vjerovali u bratsvo i jedinstvo i partizane,koji su vjerovali partiji,najvise ginuli za tu ideju od svih ostalih naroda,i sami sebe lagali da je to nesto cemu teze svi ostali narodi,a ne samo Srbi,iako je ocigledno bilo da su svi ostali fasisti.Tim lazima su tjesili sami sebe.Upravo ovu recenicu je Cosic rekao kad je osnovao odbor za odbranu nacionalnih interesa Jugoslavije 1984,kad su spale sve maske fasista a Srbi su i dalje vjerovali u bratsvo i jedinstvo.. 2.) "U ovoj zemlji svaka laz postaje istina"-to se ocigledno odnosi na Jugoslaviju. Pod time je konkretno mislio na osnivanje muslimanske nacije u doba Tita,i na lazi koje su komunisti plasirali. Mada po meni,ta recenica ima univerzalno znacenje i moze se primjeniti na danasnju BiH u potpunosti,zar ne?
Prikaži sve komentare (219)