Hajde da mi protestiramo zato što je međunarodna zajednica zakazala u BiH, pa kad to riješimo da se onda sjetimo i Palestine ( opravdano ) ... ! ! !
Halal, de mi reci, kakvu ste nezavisnost odbranivali ako ti dan danas pišeš o nekoj međunarodnoj zajednici?? Đe ti je, đe vam je slavni ponos?? Ponos nije u tome da u "malom džihadu," ratu, odbraniš nezavisnost. Ponos...je...da kad rat prestane...ne zamjeniš sr... na go..o...vladu SFRJ na međunarodnu zajednicu! Kako je žalosno pomisliti šta bi bosanski pobunjenici protiv Osmanlija i za nezavisnost rekli kad bi vidjeli kako časni bosanski narod nije sposoban skrojiti svoju vlastitiu budućnost. Posebno kad ova međunarodna zajednica vas je pustila da sami radite kako znate. A vi, umjesto da se latite prilike, kukate na tu istu zajednicu! Šta to trebaju Europljani i Ameri uraditi -- doći i zaista uspostaviti kolonialnu vladu?? Za šta ste se borili 1992 - 1995??? Za šta je rat bio zakuhan ako ne za SLOBODU BOŠNJAKA???
Niko u bijelom svijetu ne voli ljude koji samo plaču i pozivaju na pomoć. Ama niko. Ja sam skoro UBJEĐEN: američki i europski sponzori Republike Srpske su je stvorili da bi kasnije, nakon pada Slobodana Miloševića, VI mogli da je uzmete sebi. Ekonomski. Politički. Kako god. A ja...za takvo nešto treba jaka država i muda. Da su znali da ovdje neće biti dovoljno ni jednog ni drugog, ne bi nikad pristali na taj kompromis. A u epilogu, 15 godina poslije Miloševića, Republika Srpska postoji i ne samo postoji nego cvjeta i ruga se Federaciji. Kad će više ljudi progledat...i zavoljeti jedni druge prije svega. Bljaks.
Prikaži sve komentare (54)