Voziti 103 km na sat, znači svjesno ubijati. Ovaj čovjek (ako se može tako nazvati) je UBICA! Sramotno je da je Sud za ovo SVIREPO ubistvo žene/majke, donio ovako blagu presudu. Žalosno je da nam Sudovi, u kojima bi trebala da se dijeli pravda, štiti i blago postupa sa kriminalcima, oslobađajući ih, ili im dodjeljujući vrlo blage kazne. Restsder retardirani je trebao dobiti maksimalnu moguću kaznu koja je za ovakva djela predviđena našim Zakonom. Smijurija je da mu je određena zatvorska kazna u trajanju od 5 godina i šest mjeseci, a u presudi stoji zabrana upravljanja vozilom u trajanju od tri godine. Pitam se da li je sudija koji je donio ovakvu odluku, zaista sudija???
@poskok9, hajde ti mi kaži da ne tražim. Ako je za ovakvo djelo predviđena blaga maksimalna kazna, onda Zakon ne valja. Treba ga mijenjati. Ne znači sve što piše u Zakoni, da je ok. Ima dosta manjkavih Zakona. A ima skroz nakaradnih, jer su ih ljudi donosili za sebe i prema sebi.
@poskok9, po meni je malo dobio. Ako već u Zakonu stoji maksimum 8 godina, trebali su ga osuditi na 8 godina zatvora. Čovječe, pa on je vozio 103 km na sat? Da je vozio onolioko koliko je dozvoljeno, žena bi, iako je bila na crvenom uspjela preći cestu. A i da je udario vozeći dozvoljenom brzinom, možda se ne bi završilo smrtnim ishodom. Kako god, vozeći ovako brzo, išao je svjesno, ko god da mu stane na put, da ubije. Koliko se sjećam, ne znam da li sam u pravu, da je Restader imao mnogo prekršajnih prijava i da je imao zabranu vožnje kada se nesreća dogodila. Znači, maksimum za ubicu. Ja bih mu tako presudila, bez bilo kakvih olakšavajućih okolnosti.
Prikaži sve komentare (320)