Ne sviđa mi se ovo. Svjet se raspada po svim šavovima. Rusi su izgleda preduhitrili nekakav plan SAD-a. Sve se nekako brzo odvija. To je dole bure baruta, Turska sa kkurdima, Izrael, Libanon, ...Irak koji nije država...nestabilni Egipat, Iran kao zaštitnik šita, Katar i S.Arabija kao sunita. Nebi se rusi bez nekog dobrog razloga umiješali u ovaj haos. Možda zaista više ne živimo u vremenu kada su se veliki dogovarali. Možda su ovi što upravljaju Zapadom arogantni i ne interesuje ih mišljenje Rusije, Irana i Kine.? Ko mu ga zna. Znam samo da smo mi na dnu hranidbenog lanca bili i ostali i da će nam ako im ustraba ponovo baciti kosku da je glođemo. Naša nesreća je u našoj zatupljenosti,jer od drveta ne vidimo šumu i ne shvatamo da su vremena ispred nas veoma opasna, te da samo zajedno imamo bar neke šanse da opstanemo. Nema navijanja u svemu ovome, treba da gledamo samo naše interese i našu bezbjednost.
A Treći svjetski. I to ono hinjski da niko ne primjet dok se zaholca. A onda samo jedan dan će opet neka vojska i okupator osvanut na ulicama.
Rade, jedna dobra analiza svijeta danas. Ostalo je samo jos da se doda da u trokutu Turska (negdje u visini Alanye) - Kipar - Sirija je trenutacno najveca gustoca po km 2 borbenih brodova. Tu su svi Rusi, Kinezi, Iranci, Njemci, Francuzi, Ameri, Izraelci i Turci i svi samo patroliraju i "posmatraju". Oficijelno su Njemci tu da, vjerovali ili ne, cuvaju Amerikance da ih netko ne napadne (oficijelno Hizbolah).
Prikaži sve komentare (150)