Višak vjere i manjak obrazovanja uvijek donose iste rezultate... zaostalost i isključivost. Na žalost, čini se da su i nama isplanirali sličnu "razvojnu" putanju..
To je bilo naglašeno u početnom periodu i na žalost glavom su najviše plaćali upravo oni koji su bili okosnice te ideologije, odnosno poštovaoci tekovina Oktobarske revolucije.. Ali svaka vlast ovog svijeta nemilosrdno uklanja potencijalne prijetnje, svaka. Ono što zaboravljaš jeste da je SFRJ opismenila ogroman broj nepismenih stanovnika, naročito žena i da su čak i djeca "izdajnika" imala mogućnost da dobiju kvalitetno (čak i visoko) obrazovanje, što su u solidnom broju i iskoristili..
Čuj čini se nama su isplanirali sličnu sudbinu. Ko da eto ovde već stvar nije dokazana i sprovedena odavno u djelo. Obrazovanje u totalirističkim sistemima, kao i u svim sličnim sistemima je uvijek u funkciji vlasti. Tako da je vrlo glupo reć da je SFRJ obrazovala eto ljude pa je to dovelo do nekakvog liberalnog napretka. Obrazovanje gdje na svakoj drugoj stranici je Tito, partizani, KP i slične pizdarije je jasno vodilo samo u jednom pravcu a na kraju je narod toliko bio glup i zaveden da su ga nacionalisti u roku 2 mjeseca preveslali na kvazi nacionalizam koji traje i do danas.
Prikaži sve komentare (106)