Čudna nesreća
50

Dva udesa na ulazu u Ustikolinu: Tokom uviđaja prvog, na kolonu naletjelo još vozila

E. A.
Dva sudara dogodila su se danas na magistralnom putu M-20 na ulazu u Ustikolinu. Prva nesreća desila se oko 10 sati i 50 minuta, učestvovala su dva putnička vozila, a na jednom je pričinjena velika materijalna šteta.

Vozaču koji je prouzrokovao nesreću uručen je prekršajni nalog.

Dok je trajao uviđaj 50-tak metara niže došlo je do drugog udesa u kojem su učestvovala tri vozila. U policiji kažu da vozači nisu na vrijeme primjetili da je saobraćaj zaustavljen, te da nisu držali adekvatno odstojanje od vozila zbog čega je došlo do udesa. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih osoba.

"Dva udesa su se desila u sto metara, i dok je trajao uviđaj ovi su naletili sa autima. Lančano, kad je prvi usporio, na njega je naletio Srbijanac, a na Srbijanca Bugarin. Mislim da ovaj iz Bugarske ima baš štetu, krenuo čovjek za Hrvatsku, uglavnom sve kao u nekom filmu. Došla je hitna pomoć, ali nikome ništa nije bilo, osim štete", kazao nam je jedan od očevidaca događaja.

U MUP-u ističu da su policijski uviđaji završeni te uručeni prekršajni nalozi odgovornim. U vrijeme trajanja uviđaja saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta M 20 bo je obustavljen, a sada je ponovo u funkciji.