To vam je tako kada se dva narcisoidna i bahata ovna sretnu na brvnu. Ne popušta ni jedan ni drugi, misleći svaki za sebe kako je u pravu. Umjesto da sjednu za stol i susjedski se dogovore kako rasteretiti granični prijelaz Bajakovo od prevelikog priljeva izbjeglica. Oni, Milanović i Vučić, se ponašaju kao mala djeca, na štetu i Hrvatske i Srbije.
Zasto Hrvatska nije trazila da se dio izbjeglica preusmjeri ka njoj dok su svi isli za Madjarsku? Zasto nije protestovala kod madjara kad su poceli dizati zid? Pa i na danasnjoj konferenciji za novinare Milanovic je na neki nacin opravdavao madjare jer su "digli zid prema varvarima". Pa gdje je ocekivao da ce izbjeglice krenuti? U Bugarsku?
Nije mi namjera braniti Milanovića, a niti RH. Ali ovdje je glavni problem što Srbija nekontrolirano prima i nekontrolirano propušta izbjeglice prema RH. Kada bi Srbija kontrolirano primala izbjeglice, na način da ih popiše i smjesti u prihvatne centre, te da ih odatle kontrolirano prebacuje na granične prijelaze prema RH. Onda ne bih došlo do ovako velikog priljeva izbjeglica, a niti problema na graničnim prijelazima između Srbije i RH.
Prikaži sve komentare (371)